Η Hyundai ετοιμάζει hypercar για το Le Mans!

Μετά το WRC, η Hyundai αναπτύσσει βλέψεις και για το Le Mans! Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, φαίνεται πως οι Κορεάτες εξετάζουν το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός ολοκαίνουργιου hypercar, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κορυφαία κατηγορία πρωτοτύπων στα πρωταθλήματα αντοχής.

Όπως αναφέρει το Motorsport.com, η Hyundai είναι πολύ «ζεστή» στο να εξελίξει ένα πρωτότυπο LMDh hybrid για το IMSA SportsCar Championship, αλλά και του World Endurance Championship. Διοργανώσεις που αμφότερες περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο θρυλικές πίστες του πλανήτη, όπως τη Daytona, το Sebring, το Spa και φυσικά το Le Mans. Πηγές υπογραμμίζουν πως το αυτοκίνητο ήδη εξελίσσεται στα κεντρικά της Hyundai Motorsport, στη Γερμανία, και θα μπορούσε να ξεκινήσει αγώνες από το 2026 – την τελευταία χρονιά, δηλαδή, του WRC με το υπάρχον σύνολο τεχνικών κανονισμών. Μια σύμπτωση που κάνει πολλούς, να υποθέτουν πως υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει η Hyundai από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες αντοχής πίστας. Κάτι που φαντάζει δύσκολο πάντως, καθότι οι Κορεάτες συμμετέχουν ανελλιπώς και με μεγάλη επιτυχία στο WRC εδώ και μια δεκαετία.

Ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport και επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul, δεν επιβεβαίωσε τις φήμες ότι βρίσκεται υπό αξιολόγηση ένα αγωνιστικό πρόγραμμα πρωτοτύπων, παρά μόνο ότι η μάρκα «διερευνά διαφορετικές κατηγορίες» και έχει την επιθυμία «να καταστήσει ξεκάθαρη τη φιλοδοξία μας σε αυτό το άθλημα», όταν ρωτήθηκε για εικασίες που συνδέουν τη Hyundai με το WEC.

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τα αρμόδια άτομα», είπε στους Άγγλος ο Abiteboul όταν ρωτήθηκε για τα μελλοντικά σχέδια της Hyundai στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στα πλαίσια του Ράλι Πολωνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Δεν λέω ότι έχουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινώσουμε. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, το οποίο θέλουμε να κάνουμε με τον σωστό τρόπο, είναι το πλάνο μας για το WRC», συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Get it on Google Play Download on the App Store