Η Audi απλοποιεί τα ονόματα των μοντέλων της

Το 2017 η Audi αποφάσισε να προκαλέσει απανωτούς πονοκεφάλους, αλλάζοντας την ονομασία των εκδόσεων στα μοντέλα της. Τα απλούστατα και περιγραφικότατα «1.5 TFSI», «2.0 TDI» κι ούτω καθεξής έγιναν «35 TFSI», «45 TDI» και δε συμμαζεύεται, μπερδεύοντας τους πάντες. Εκεί που διάβαζες την έκδοση και καταλάβαινες αμέσως τι κινητήρα έχει, έμεινες να ψάχνεις τις αντιστοιχίες με τα 30, 40, 50 κλπ. Ευτυχώς το Ίνγκολσταντ αλλάζει και πάλι ρότα για το μέλλον, αφήνοντας πίσω τις σπαζοκεφαλιές και επαναφέροντας την απλότητα στην ονοματοδοσία.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Q6 e-Tron, o επικεφαλής πωλήσεων και product marketing της γερμανικής εταιρίας μίλησε στο Auto Express, ανακοινώνοντας την επιστροφή στα κανονικά ονόματα των εκδόσεων. Το νέο ηλεκτρικό SUV κάνει «σεφτέ», καθώς έχουμε μόνο το Q6 e-Tron και το SQ6 e-Tron. Βοηθάει βέβαια το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δυο εκδόσεις, αλλά ο Florian Hauser αποσαφηνίζει πως αυτή θα είναι η πολιτική της Audi από εδώ και στο εξής. Τυπικά το Q8 e-Tron επαναβαπτίστηκε πρώτο, καθώς απουσιάζουν οι αριθμοί από τα σήματα του αμαξώματος. Στον τιμοκατάλογο και το site, όμως, υπάρχουν κανονικά. Τα Q6/SQ6 e-Tron αντίθετα έρχονται «σκέτα», τόσο στο αμάξωμα όσο και τις μπροσούρες.

Αρχικά η απλοποίηση θα αφορά τα ηλεκτρικά Audi, ωστόσο σύντομα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη γκάμα. Ο Hauser δεν επιβεβαιώνει πως θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς (αριθμός για κυβισμό και TFSI ή TDI για βενζίνη-ντίζελ), ωστόσο αναφέρει πως ο περιορισμός των προσφερόμενων επιλογών θα βοηθήσει στην ονοματολογική εξομάλυνση μεταξύ των διαφορετικών παραγώγων.

Get it on Google Play Download on the App Store