Αναβάθμιση τεχνολογίας για το Audi Q2

H Audi προχωρά σε υποδόρια ανανέωση για το Q2, η οποία δίνει έμφαση στην ψηφιακή χροιά και την περαιτέρω βελτίωση της τεχνολογίας στο εσωτερικό, μέσω νέων ηλεκτρονικών συστημάτων και του αναθεωρημένου MMI.

Πρώτη και κυριότερη αλλαγή συνιστά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, που πλέον είναι στάνταρ από τη βασική έκδοση. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά καντράν, το Virtual Cockpit αξιοποιεί μια Full HD (1.920 x 720 pixel) οθόνη και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών διαμόρφωσης, μεταξύ των οποίων η κλασική και η «τηλεοπτική». Στην πρώτη ο πίνακας οργάνων έχει την κανονική μορφή, με στροφόμετρο-ταχύμετρο και τις υπόλοιπες πληροφορίες ανάμεσά τους. Στη δεύτερη, όμως, το navigation και οι ενδείξεις του infotainment καταλαμβάνουν την περισσότερη επιφάνεια, με τις ενδείξεις για την ταχύτητα και τις σ.α.λ. σε μικρότερο φόντο. Παράλληλα, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ Sport και Dynamic μοτίβου, που παραμετροποιεί αναλόγως τα χρώματα και τα γραφικά.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης περισσότερα συστήματα ασφαλείας, όπως η αναγνώριση σήμανσης, η διατήρηση λωρίδας και η υποβοήθηση στην οπισθοπορεία. Στην κορυφή του ταμπλό τώρα, το ανανεωμένο Q2 φιλοξενεί τη νέα οθόνη αφής των 8,8 ιντσών. Με βελτιωμένη ευκρίνεια, ακόμα καλύτερη ανάλυση (1.270 x 720 pixel) και απόκριση, πλέον συνοδεύεται και από φωνητικές εντολές για το σύστημα πολυμέσων MMI. Μια εξέλιξη που, μαζί με τον βελτιστοποιημένο χειρισμό της οθόνης, επέτρεψε στους τεχνικούς να καταργήσουν το περιστροφικό χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα, απελευθερώνοντας χώρο και δίνοντας τη θέση του σε μια βολική θήκη αποθήκευσης.

Από εκεί και πέρα, η τελευταία εκδοχή του Multi Media Interface περιλαμβάνει στις στάνταρ λειτουργείες του το MMI Radio (το οποίο διαθέτει δέκτη DAB), δύο θύρες USB-C με δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, λειτουργίες κλήσης έκτακτης ανάγκης και πολλές υπηρεσίες Audi Connect, όπως προβολή και έλεγχο ορισμένων πληροφοριών του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του ξεκλειδώματος των θυρών ή του ελέγχου της στάθμης καυσίμου, μέσω smartphone. Το MMI Navigation χρησιμοποιεί χάρτες από ποικίλες πηγές, όπως την Google, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το premium ηχοσύστημα Sonos με τα 13 ηχεία και το subwoofer. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και η ενίσχυση του σήματος σε 5G, προκειμένου να μην «κόβονται» οι κλήσεις και το WiFi ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το νέο Q2 θα λανσαριστεί στα μέσα του έτους, με την τιμή εκκίνησης στη Γερμανία να ορίζεται στις 28.600 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store