Η αθάνατη Porsche 911 των 1,3 εκατ. χιλιομέτρων!

Τα «ένσημα» και τις βόλτες των ταξί Mercedes φαίνεται πως ζηλεύει μια Porsche 911 Turbo του 1975, η οποία έχει καταφέρει να γράψει σχεδόν 1,3 εκατ. χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και να οδεύει ολοταχώς προς το 1,5 εκατομμύριο!

Ο Bill MacEachern αγόρασε την Midnight Blue 930 το 1975 για να την οδηγεί καθημερινά, όχι τα Σαββατοκύριακα ή μια φορά στο τόσο. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η πετρελαϊκή κρίση έβγαζε στην ακινησία τα περισσότερα muscle cars. Ο MacEachern, όμως, πήγε κόντρα στο ρεύμα της εποχής και το 1976, παρέλαβε απευθείας από Γερμανία την 350η 911 Turbo MK1 που κατασκευάστηκε. Από τότε και μέχρι σήμερα, τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, μαζί με τη μπλε Porsche, βρίσκονται σε ένα ατελείωτο ταξίδι απολαύσεων και δημιουργίας αναμνήσεων.

Το αυτοκίνητο επί 48 χρόνια οδηγείται καθημερινά, συμμετέχοντας μέχρι σε αγώνες. Πρώτη φορά που πάτησε σε πίστα το 1981, για να ακολουθήσουν αμέτρητες έως τούτη την ημέρα. Στο πέρασμα των δεκαετιών άλλαξαν αρκετά μοτέρ στο πίσω μέρος της εν λόγω 930, πρωτίστως λόγω πειραματισμών του ιδιοκτήτη της. Αυτή την περίοδο φοράει έναν βαρέως βελτιωμένο flat six 3.4 λίτρων, πάντα υπερτροφοδοτούμενο, με δυναμομετρημένη ισχύ 660 ίππων στους τροχούς! Η ανάρτηση πλέον αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενο coilover kit, ενώ και το σασί έχει «δεθεί» με roll cage, άσχετα που το κιβώτιο παραμένει το εργοστασιακό 4άρι χειροκίνητο (με μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης, πάντως)!. Εννοείται ότι και τα φρένα είναι αναβαθμισμένα, ωστόσο κοινή συνισταμένη της Γερμανίδας είναι μία: η διαρκής καταγραφή χιλιομέτρων σε δημόσιους δρόμους και πίστες.

Αυτή τη στιγμή το οδόμετρο δείχνει πάνω από 800.000 μίλια, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.287.475 χλμ. Είναι σχεδόν μαθηματικά σίγουρο πως η 930 θα ξεπεράσει τα 1,5 εκατ., με τον μακρινό στόχο να τοποθετείται στα 2 εκατ. χλμ.! Ο MacEachern κλείνει τα 87 φέτος, αλλά ακόμα κι όταν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο η 911 θα συνεχίσει τις βόλτες της, στα χέρια του γιου του. Δέσμευση που έχει κάνει ο ίδιος εδώ και χρόνια, όπως πολύ περήφανα δηλώνει.

Get it on Google Play Download on the App Store