Hyundai Ioniq 5 N με το πλάι στους -30°C (+video)

Η ώρα της αποκάλυψης του κορυφαίου Ioniq 5 N ολοένα και πλησιάζει (Ιούλιος του 2023) και η Hyundai το δοκιμάζει σε ακραίες χειμερινές συνθήκες, στο Hyundai Mobis Proving Proving στο Arjeplog της Σουηδίας. Πρόκειται για ένα πεδίο δοκιμών της κορεατικής φίρμας δίπλα στον Αρκτικό Κύκλο και προσφέρει όλα όσα χρειάζεται μια αυτοκινητοβιομηχανία για ολοκληρωμένες χειμερινές δοκιμές, όπως παγωμένες επιφάνειες χαμηλού συντελεστή πρόσφυσης και θερμοκρασίες έως -30°C.

Τεχνογνωσία από το i20 N WRC Rally 1

Αυτό επιτρέπει στους μηχανικούς της Hyundai N να δοκιμάζουν νέα μοντέλα, όπως το Ioniq 5 N, στις πιο ακραίες συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης για να επιτύχουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ της διασκεδαστικής οδήγησης του αυτοκινήτου και της ικανότητάς του να αποδίδει με ασφάλεια και προβλέψιμα σε συνθήκες υπό το μηδέν. Για το Ioniq 5 N, οι μηχανικοί του τμήματος N έχουν βελτιστοποιήσει την αρχιτεκτονική διπλού ηλεκτροκινητήρα στην πλατφόρμα E-GMP, για υψηλές επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, ακόμη και τις παγωμένες λίμνες του Arjeplog, με μεταφορά τεχνογνωσίας των δυνατοτήτων AWD σε όλη την επιφάνεια που επιδεικνύεται από το Hyundai i20 N WRC Rally 1.

Φτιαγμένο και για drifting

Το Ioniq 5 N θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της μάρκας N με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD). Η ικανότητα πλαγιολίσθησης του Ioniq 5 N ενισχύεται περαιτέρω από το N Drift Optimizer, το οποίο ενσωματώνει την κατανομή ροπής εμπρός και πίσω, το ποσοστό ροπής, την σκληρότητα της ανάρτησης, την αμεσότητα διεύθυνσης και το σύστημα e-LSD (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης) για να δημιουργήσει έναν τρόπο οδήγησης αφιερωμένο για drifting.

Επιπλέον, το Ioniq 5 N χρησιμοποιεί N Torque Distribution που είναι βελτιστοποιημένο για διαφορετικούς τρόπους μετάδοσης κίνησης, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει το επίπεδο ροπής τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς. Το N Torque Distribution και το e-LSD συνεργάζονται για να κατανείμουν την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς σε ποικίλες αναλογίες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται γρήγορα στη στιγμιαία και απρόσκοπτη παροχή ισχύος που είναι εγγενής στα EV – ακόμη και σε ακραίες συνθήκες χαμηλής τριβής όπως αυτές του Arjeplog.

Απολαύστε το Ioniq 5 N μαζί με το Hyundai i20 N WRC Rally 1 να ντριφτάρουν στα χιόνια:

Get it on Google Play Download on the App Store