Η κουβέντα γύρω από την επιστροφή του MR2 έχει ανάψει για τα καλά, μετά και τις αποκαλύψεις της Toyota για σχέδιο αναβίωσης του κεντρομήχανου sportscar της. Ενδεχόμενο που αν πραγματοποιηθεί, θα σημάνει το comeback του Midship Runabout 2 seater (ή mid-engine rear-wheel-drive 2-seater, και τα δυο «παίζουν» σαν προέλευση) έπειτα από 17 χρόνια. Έπειτα από τόσο καιρό που έχει περάσει, υπάρχει κάποιος που να θυμάται ή γενικά να ξέρει το TTE Turbo;
Όταν κυκλοφόρησε η τρίτη γενιά MR2 δέχτηκε έντονη κριτική για δυο ζητήματα: την εμφάνιση και τη δύναμη. Η Toyota υπερασπίστηκε αμφότερες τις επιλογές της, καθησυχάζοντας τους petrolheads ότι οι 140 ίπποι και τα 171 Nm ροπής του ατμοσφαιρικού 1.800άρη ήταν αρκετά για ένα διθέσιο sportscar 996 κιλών, όπως φανέρωναν τα 7,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 210 χλμ./ώρα της τελικής (άλλες εποχές, άλλα νούμερα). Πολύς κόσμος, όμως, ήθελε το κάτι παραπάνω – και το ήθελε εν πολλοίς διότι στην Celica, υπήρχε ένας «δαίμονας» 192 ίππων και 8.200 σ.α.λ. Ο 1.8 VVTL-i, ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ στο MR2 από την Toyota. Τη λύση στη ζήτηση για MR2 κοντά στα 200 άλογα ήρθε να δώσει η Toyota Team Europe, μέσω τουρμπίνας.
Το MR2 TTE Turbo εμφανίστηκε το 2006 ως η απάντηση στους επικριτές, συνδέοντας το δεξί πεντάλ με 184 ίππους και 255 Nm ροπής (197 άλογα και 285 Nm σύμφωνα με κάποιες αναφορές). Το βελτιωτικό kit περιλάμβανε «σαλίγκαρο» της Garrett, intercooler, επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και νέα εξάτμιση, συνοδευόμενο παράλληλα από ελατήρια χαμηλώματος 30 χλστ., 17άρες ζάντες και splitter-spoiler. Οι Ιάπωνες μάλιστα υποστήριζαν πως η αναβάθμιση στον 1ZZ-FE δεν είχε γίνει απλά από μηχανικούς της TTE, αλλά από τους γκουρού που τότε δούλευαν στο πρόγραμμα της Toyota στη Formula 1, στην Κολωνία! Όπως και να είχε, το σίγουρο ήταν η δραματική βελτίωση στις επιδόσεις. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονταν σχεδόν 1,5 δλ. ταχύτερα, καθώς ο χρόνος έπεφτε στα μόλις 6,5 δλ., ενώ η τελική «τσίμπαγε» 23 χλμ./ώρα και έφτανε στα 233 χλμ./ώρα. Όλα αυτά με 0,35 bar. Εδώ συγκεντρώνεται και «πικάντικο» παρασκήνιο.
Η επίσημη ενημέρωση ήθελε την πίεση τόσο χαμηλά, για λόγους αξιοπιστίας και ευχρηστίας. Η ανεπίσημη, όμως, έκανε λόγο για κάτι άλλο. Σύμφωνα με τον μύθο, οι μηχανικοί της Toyota πειραματίστηκαν και με ένα «τσικ» υψηλότερη πίεση, γύρω στα 0,45 bar. Ανέβασμα που έστειλε την απόδοση στα 210+ άλογα, κατεβάζοντας το 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 6,0 δλ. και στέλνοντας την τελική πάνω από τα 240 χλμ./ώρα. Με τέτοιους αριθμούς το TTE Turbo έμπαινε στα χωράφια πολύ ισχυρότερων sportscars, αλλά ενδεχομένως και σε πραγματικά χωράφια. Το MR2 ΜΚ3 είναι διαβόητο για την ευαισθησία του στους χειρισμούς, ακόμα και με τους 140 ίππους του εργοστασίου. Κάποιοι που έχουν οδηγήσει το TTΕ Turbo μέχρι την τελική του, αναφέρουν (κάπως τρομαγμένοι) ότι τα 232 χλμ./ώρα μοιάζουν με τουλάχιστον 270. Κοντολογίς, η απόδοση κρατήθηκε στα 184 άλογα για να μη γίνει το αυτοκίνητο (περισσότερο) «σκοτώστρα».
Το συνολικό κόστος της βελτίωσης έφτανε τις 7.000 ευρώ, ενώ ακόμα σήμερα ο ακριβής αριθμός παραγωγής παραμένει άγνωστος. Όλες οι πληροφορίες πάντως συντείνουν στο ότι κυκλοφόρησαν περίπου 400 αυτοκίνητα.