«Γάτα» το Toyota Yaris Cross στον τάρανδο (+video)

Πολύ καλή εικόνα επέδειξε στο τεστ αποφυγής ταράνδου το Toyota Yaris Cross, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δοκιμαστές και ολοκλήρωσε τη διαδικασία με άνεση.

Η crossover εκδοχή του best seller της Toyota δοκιμάστηκε στην υβριδική του μορφή και την πλουσιότερη έκδοση Style, με τις 18άρες ζάντες και τα ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2 σε διάσταση 215/50. Από την δοκιμαστική κιόλας προσπάθεια φάνηκε ότι το Yaris Cross θα τα πήγαινε περίφημα, καθώς έβγαλε με τη μία το πέρασμα από τους τρεις διαδρόμους, στα 77 χλμ./ώρα. Μια ανεπαίσθητη επαφή με τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου κατέστησε άκυρη την προσπάθεια, αλλά ήταν ολοφάνερο πως το ιαπωνικό crossover δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα με την απότομη αλλαγή λωρίδας.

Με λίγη παραπάνω προσοχή, οι ελιγμοί μεταξύ των κώνων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στα 77 χλμ./ώρα. Το Yaris Cross παρουσίασε ήπιες και πανεύκολα ελεγχόμενες αντιδράσεις, με την υποστροφή και την υπερστροφή να διατηρούνται υπό απόλυτο έλεγχο από το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, τη λειτουργία του οποίου εξήραν οι Ισπανοί. Στα 79 χλμ./ώρα δεν μπόρεσε να προλάβει την περιστροφή του πίσω άξονα, αποτρέποντας μεν τη δημιουργία γωνίας αλλά χτυπώντας τους κώνους στο εξωτερικό.

Get it on Google Play Download on the App Store