Φορτηγό σκόρπισε Ferrari και Lamborghini (+video)

Ένα πανάκριβο ατύχημα έλαβε μέρος στους δρόμους της Αγγλίας, όταν ένα φορτηγό μεταφοράς αυτοκινήτων ανατράπηκε και άδειασε στο οδόστρωμα πάνω από 10 supercars, όπως Ferrari F430 και Lamborghini Aventador.

To περιστατικό καταγράφηκε στον αυτοκινητόδρομο A20 στο Farmingham, κοντά στην ιστορική πίστα του Brands Hatch. Η νταλίκα ήταν φορτωμένη με υπεραυτοκίνητα, που πήγαιναν στο Brands Hatch από το Goodwood για συμμετοχή σε event επίδειξης. Για αδιευκρίνιστους λόγους όμως, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Η νταλίκα ανατράπηκε και σκόρπισε στο δρόμο τουλάχιστον 10 τετράτροχες κατασκευές επιπέδου Ferrari F430, Lamborghini Aventador, Nissan GT-R, Jaguar F-Pace, Mercedes-AMG GT και Aston Martin V8 Vantage. Μια Bentley Continental, δε, εκσφενδονίστηκε από το τρέιλερ και κατέληξε ανάποδα στην οροφή της.

Η εταιρία που ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά των αυτοκινήτων, ονόματι Everman Racing, έβγαλε ανακοίνωση μέσω της οποίας στηρίζει και εκθειάζει τον οδηγό του φορτηγού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι για τον οδηγό του φορτηγού, Richard, του οποίου τα αντανακλαστικά και η γρήγορη αντίληψη απέτρεψαν κάτι, που θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε πολύ δυσάρεστο ατύχημα με άλλους χρήστες του δρόμου». Από τα συμφραζόμενα, αλλά και όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός της νταλίκας «πέταξε» το βαρύ όχημα στα πλάγια προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με μπροστινά οχήματα, αποφεύγοντας την πρόκληση καραμπόλας.

Η καρμπόλα μπορεί να αποφεύχθηκε, ωστόσο οι ασφαλιστές δεν γλιτώνουν τα «εγκεφαλικά». Το συνολικό κόστος των ζημιών στα αυτοκίνητα που μετέφερε η νταλίκα, εκτιμάται πως αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store