Fiat Panda 4×4 ρεζιλεύει Range Rover (+video)

Τα πολυτελή SUV δεν αρέσκονται να βγαίνουν εκτός ασφάλτου, κυρίως λόγω επιλογής των κατόχων τους. Τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι ισχυροί κινητήρες κάθε άλλο παρά ανίκανα στο off roading τα καθιστούν, όπως έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Παρόλα αυτά, δεν διασφαλίζει κάποιος πως ένα Range Rover δεν θα γίνει ρεζίλι από Fiat Panda 4×4 σε δύσκολες συνθήκες.

Δείτε ακόμα: Πόσο εκτός δρόμου πάνε τα δημοφιλή SUV; (+video)

Το τετρακίνητο Panda διαθέτει ένα απλοϊκό σύστημα τετρακίνησης με συνεκτικό συμπλέκτη και έναν ροπάτο 1.300άρη ντίζελ (πλέον μόνο με τον δικύλινδρο 0.9 TwinAir βενζίνης των 85 ίππων), απόδοσης 75 ίππων και 190 Nm. Το μικρό μέγεθος και βάρος του Fiat αναμφίβολα του δίνει πλεονέκτημα σε στενά περάσματα, αλλά το «χουνέρι» που κάνει στο ακριβοθώρητο βρετανικό SUV δεν έχει σχέση με αυτό. Όπως βλέπουμε μια χαρά φαρδύς δρόμος είναι – απλά, καλυμμένος με χιόνι. Ειδικότερα, πατημένο.

Ο πιο ύπουλος εχθρός σε χιονισμένους δρόμους, καθώς μαζεύει πάγο και συνδυάζεται με το ακανόνιστο σχήμα που του δίνουν οι διαφορετικοί τροχοί, συγκεντρώνοντας παράλληλα βρωμιά. Κατά συνέπεια, μετατρέπεται σε ένα ακάθαρτο μείγμα λάσπης και πάγου με ολίγη από χιόνι. Ό,τι χειρότερο για τα ελαστικά, που αποτελούν τον Νο1 υπεύθυνο ακινητοποίησης ακόμα και των πιο καλοεξοπλισμένων SUV. Το Range Rover πέφτει θύμα ακριβώς αυτής της συνθήκης, σπινάροντας δίχως νόημα πάνω στον πάγο και μένοντας ακίνητο. Ότι ο οδηγός του επιμένει να δίνει γκάζι, απλά επιδεινώνει την κατάσταση και το κάνει «λιχουδιά» για το Panda 4×4!

Δείτε ακόμα: Subaru Forester εκθέτει καθαρόαιμα off road (+video)

To ιταλικό μικρό δεν πτοείται από το γεγονός πως χρειάζεται να σταματήσει στην ανηφόρα, ούτε ότι πρέπει να περάσει από μικρό χώρο και πάνω από την τομή της φουρκέτας, που αποφορτίζει επιπλέον τους εσωτερικούς τροχούς. Με λίγη προσοχή και μέτρο από τον οδηγό του (δείτε πώς κοιτάζει αυτόν του Range), περνάει απροβλημάτιστα και αφήνει τον πανάκριβο «συνάδελφο» να κάνει πατινάζ! Εν -πάρα- πολλοίς, χάρις στα χειμερινά ελαστικά που φοράει.

Δείτε επίσης: Daihatsu Terios vs Suzuki Jimny: Ποιο είναι πιο «κατσίκι»; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store