Έρχεται να «οργώσει» το τετρακίνητο Jeep Avenger

Τον Οκτώβριο του 2022, η Jeep είχε παρουσιάσει το Avenger 4×4 ConceptΣτις αρχές του έτους ήρθε η επιβεβαίωση για έκδοση παραγωγής, μέσα από την ανακοίνωση της εταιρίας και τα πρώτα τεχνικά στοιχεία για το Avenger 4xe. Στοιχεία που σκοπεύουν να κάνουν το πρώτο τετρακίνητο Avenger, ως το ικανότερο B-SUV (κι όχι μόνο) της αγοράς.

Όλη η υπόσταση της νέας έκδοσης του «Εκδικητή» στηρίζεται στην υβριδική τεχνολογία 4xeΤο υβριδικό σύστημα του Avenger 4xe αποτελείται από τον 1.200άρη υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο των 136 ίππων, σε συνδυασμό με δυο ηλεκτρικά μοτέρ 21 kW (28,56 ίππων) έκαστο. Όπως συμβαίνει και στην έκδοση e-Hybrid, ο ένας βρίσκεται στο αυτόματο κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη και τις 6 σχέσεις, ενώ ο άλλος αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι χάρη στην τεχνολογία «power looping» ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μπορεί να τροφοδοτείται συνεχώς με ενέργεια, οπότε το Avenger 4xe είναι τετρακίνητο χωρίς περιορισμούς που αφορούν στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος. Το Avenger 4xe μπορεί επίσης να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με χαμηλή ταχύτητα, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Περισσότερα για το πολυαναμενόμενο Avenger 4xe (με τεράστιο ενδιαφέρον περιμένουμε κατανάλωση, επιδόσεις και εκτός δρόμου γωνίες) θα μάθουμε μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι παραγγελίες έχει ανακοινωθεί πως θα ανοίξουν στο τέλος του χρόνου. Συνεπώς οι πρώτες παραδόσεις πηγαίνουν για αρχές 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store