Εκλεκτές Porsche 911 φτιάχνουν «ατμόσφαιρα»

Η Porsche διατηρεί μια από τις μακροβιότερες παραδόσεις στα ατμοσφαιρικά μοτέρ, άσχετα που πλέον μέχρι και η βασική 911 έχει τούρμπο. Οι διαλεχτές, πιο σκληροπυρηνικές και εστιασμένες εκδόσεις εξακολουθούν να αναπνέουν φυσικά, τόσο στην 911 όσο και στις Boxster/Cayman. Εδώ έχουμε 6 από τις πιο σπάνιες 911, σε ένα πακέτο μάλιστα.

Ένας φημισμένος συλλέκτης αυτοκινήτων από την Αυστρία βγάζει στο σφυρί τις ατμοσφαιρικές 911 του γκαράζ του, οι οποίες προέρχονται όλες από την προηγούμενη γενιά του εμβληματικού sportscar. Σχεδόν ό,τι κυκλοφόρησε σε 991 δίχως υπερτροφοδότη είναι εδώ, σε αναλογία 4:2 παραγωγής-αγωνιστικών. GT3 RS, 991.1 R (αμφότερες 991.1), GT3, GT3 Touring (εδώ περνάμε σε 991.2) και από μια αγωνιστική 991.2 GT3 Cup και GT3 R συνθέτουν το απαύγασμα του ατμοσφαιρικού 4.0λιτρου εξακύλινδρου boxer, σε αποδόσεις 500-510 ίππων και συνοδεία της ανατριχιαστικής κραυγής των 9.000 σ.α.λ.

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ελάχιστο αριθμό χιλιομέτρων, καθώς αγοράστηκαν με τον κλασικό απώτερο σκοπό της «φουσκωμένης» τιμής για μεταπώληση. Μάλιστα  η πώληση δεν γίνεται μεμονωμένα, συνεπώς όποιος θέλει μία από τις 911 θα πρέπει να τις αγοράσει όλες. Και μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, καθώς μόνο η 911 R κυκλοφορεί σε αγγελίες/δημοπρασίες γύρω στο 1 εκατ. ευρώ! Μόνο να υποθέσουμε μπορούμε το κόστος για τις 6, αλλά μια ασφαλής εκτίμηση θέλει το αντίτιμο σε μια περιοχή 7-8 εκατομμυρίων ευρώ. Προς γνώση των ενδιαφερομένων, μαζί με τις Porsche πωλείται και το MAN που θα της φέρει στην πόρτα του νέου κατόχου. Οπότε στα τόσα εκατομμύρια παίρνεις τουλάχιστον δώρο τη νταλίκα.

Get it on Google Play Download on the App Store