Δεν στρίβει το Cybertruck με off road λάστιχα (+video)

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το Cybertruck, δεν σταματούν να προκύπτουν ειδήσεις. Είτε πρόκειται για τις επιδόσεις του σε κόντρες, είτε για τη δυναμική του στην εκτός δρόμου οδήγηση, όλο και κάτι θα συναντάς σχετικά με το αγροτικό της Tesla. Στην προκειμένη έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο σκέλος, και τη δυσκολία στο να φορέσει φαρδιά 37άρια μεικτά ελαστικά.

Τα 37ιντσα λάστιχα είναι μια από τις δημοφιλέστερες aftermarket επιλογές στην Αμερική, για τους θιασώτες του off-roading. Συνήθως δεν χωράνε με τα εργοστασιακά setup των αναρτήσεων, καθώς εκτός από μεγαλύτερο «τακούνι» και εκτενέστερη διάμετρο έχουν και σαφώς φαρδύτερο πέλμα. Επίσης συνήθως, με ένα lift kit μπαίνουν χωρίς πρόβλημα. Όχι στο Cybertruck, όμως, κι αυτό παρότι συνοδεύεται από εργοστασιακό πρόγραμμα ανύψωσης της ανάρτησης. Το Extract Mode αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 443 χλστ. και δίνει στο pick up της Tesla έναν «αέρα», από τους μεγαλύτερους σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ούτε αυτός δεν φτάνει για να χωρέσουν τα συγκεκριμένα λάστιχα. Κι όχι απλά δεν φτάνει, αλλά πρακτικά το τιμόνι δεν στρίβει!

Ακόμα και με την ανάρτηση στα 44,3 εκατοστά από το έδαφος, συν τη χρήση aftermarket αποστατών, το 37άρι ελαστικό βρίσκει στο θόλο έπειτα από μικρή μόλις γωνία στο τιμόνι. Χωρίς αποστάτες δεν κάνει καν την κίνηση, καθώς με την παραμικρή κίνηση στο σύστημα διεύθυνσης ακουμπάει σε εξαρτήματα της ανάρτησης. Συν τοις άλλοις, με το Extract Mode ενεργοποιημένο η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 16 χλμ./ώρα (10 μίλια/ώρα). Από το εργοστάσιο το Cybertruck φοράει λάστιχα 285/65/20, που αντιστοιχούν σε 35 ίντσες. Το 37ίντσο λάστιχο, με πέλμα 12,5 ιντσών εδώ, σημαίνει 320/70/20 στην ευρωπαϊκή (ή «μη αμερικανική») διάλεκτο, συνεπώς παρατηρούμε πως είναι αρκετά φαρδύτερο και ψηλότερο από το πρώτης τοποθέτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store