Δεν σταματάει να «σφίγγει» την Tesla η BYD

Η ραγδαία ανάπτυξη της BYD, αλλά και των Κινέζων κατασκευαστών γενικότερα, δεν γίνεται να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι αριθμοί, εξάλλου, έχουν την τάση να σβήνουν πάσα αμφιβολία. Και βάσει αυτών, η BYD προβάρει κοστούμι για την πρώτη θέση παγκοσμίως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφήνοντας πίσω της την Tesla.

Η φίρμα από τη Σενγκζέν ήδη περνάει σε μεμονωμένες περιπτώσεις εκείνη από το Τέξας, αλλά πλέον η τροπή παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, η BYD φτάνει μια ανάσα από τις επιδόσεις της Tesla όχι σε μια χώρα ή ήπειρο, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο! H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί μεν τα σκήπτρα, με 435.059 μονάδες, αλλά πλέον νιώθει την κινεζική να βαριανασαίνει στο σβέρκο της. Η BYD βρέθηκε μόλις 3.456 μονάδες πίσω από την Tesla, με 431.603 ταξινομήσεις, καταγράφοντας τη μικρότερη διαφορά μεταξύ τους έως σήμερα.

Η τάση της αγοράς, μάλιστα, δείχνει πως αρκετά σύντομα θα έχουμε ανατροπή στα δεδομένα. Οι επιδόσεις της Tesla σημείωσαν αύξηση 22,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ωστόσο η BYD έδωσε πολύ περισσότερο «γκάζι» και έγραψε ένα εντυπωσιακό +66,9%. Βλέπουμε, κοινώς, ότι αν συνεχίσουν (που όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει) τόσο ανοδικά οι Κινέζοι, ενδεχομένως να κλείσουν το 2023 πάνω από τους Αμερικανούς! Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών καταγράφουν και οι Γερμανοί, μέσω του VW Group, αλλά ακόμα πολύ μακριά από BYD και Tesla.

Οι φίρμες του ομίλου από το Βόλφσμπουργκ πούλησαν 209.394 ηλεκτρικά κομμάτια στους πρώτους 9 μήνες του έτους, πετυχαίνοντας ένα αξιοπρόσεκτο +41%. Όπως παρατηρούμε, ωστόσο, η απόσταση που χωρίζει το VW Group από το δίπολο BYD-Tesla είναι πάνω από τη διπλάσια.

Get it on Google Play Download on the App Store