Δεν μπόρεσαν να κλέψουν Porsche λόγω χειροκίνητου!

To χειροκίνητο κιβώτιο ως γνωστό, οδεύει προς απόσυρση. Ολοένα περισσότερα νέα μοντέλα προσφέρονται μόνο με αυτόματη μετάδοση, αν και το πεντάλ του συμπλέκτη κάνει σεβαστό comeback στα σπορ και τα υπεραυτοκίνητα. Απολύτως αναμενόμενο τα νεανικά κοινά να απομακρύνονται ή να μη γνωρίζουν καν τι εστί το concept, ειδικά σε αγορές που ούτως ή άλλως διαχρονικά δεν είναι φαν της μηχανικής μετάδοσης.

Στην Αμερική, ας πούμε, γνωρίζουμε πως ελάχιστα παίρνουν μυρωδιά από συνδυασμό χεριού-ποδιών για αλλαγή ταχύτητας. Μια ομάδα παραβατικών ανηλίκων δεν έλαβαν υπόψη αυτή τη συνθήκη, επιχειρώντας να κλέψουν μια Porsche 718 Boxster– και μάλιστα υπό την απειλή όπλου. Η συμμορία επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου έξω από την επιχείρησή του, με ένα από τα μέλη της να τραβάει πιστόλι και τους υπόλοιπους να φοβερίζουν με τα δέοντα (απειλές κλπ) τον κάτοχο του γερμανικού sportscar. Ο άνθρωπος έκανε το λογικό και δεν προέβαλλε αντίσταση, παρακολουθώντας τα κακοποιά στοιχεία να επιχειρούν την κλοπή της περιουσίας του. Για καλή του τύχη, έμειναν στο «επιχειρούν».

Η αγάπη του για τα πατροπαράδοτα ήθη της μετάδοσης κίνησης και της συμμετοχικότητας στην οδήγηση, ήτοι το χειροκίνητο κιβώτιο, κυριολεκτικά τον έσωσε. Κανείς από τους επίδοξους κλέφτες δεν ήξερε πώς να οδηγεί με συμπλέκτη, οπότε εγκατέλειψαν άρον άρον το σημείο και επιβιβάστηκαν στο αυτόματο Nissan που χρησιμοποιούσαν. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία, η οποία εξετάζει ενδελεχώς και το video από τη dash cam της Boxster.

Get it on Google Play Download on the App Store