Δεν χορταίνει ο κόσμος το Citroen My Ami Buggy

Η Citroen το έχει πάρει απόφαση πως δεν θα προλαβαίνει τη ζήτηση για το Ami Buggy, όσες φορές κι αν το επαναφέρει στην παραγωγή. Η καλοκαιρινή έκδοση του λιλιπούτειου αυτοκινήτου πόλης είχε γίνει ανάρπαστη πέρσι, ίδιο καιρό, όμως φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που το Buggy διατέθηκε σε άλλες αγορές πλην της γαλλικής. Τι άλλαξε; Απολύτως τίποτα, προς τέρψη των Γάλλων. Sold out έγινε και πάλι, μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, εξαφανίστηκαν και τα 65 διαθέσιμα αυτοκίνητα μέσα σε 9 λεπτά. Στην Ισπανία ένας αγοραστής «τσακίστηκε» να ολοκληρώσει την παραγγελία σε μόλις 70 δευτερόλεπτα, προκειμένου να προλάβει ένα από τα 50 που διατέθηκαν εκεί. Στη Γαλλία πήγε η πλειοψηφία των 800 My Ami Buggy, με 430 κομμάτια. Σε πόση ώρα «έφυγαν»; Λιγότερο από 120 λεπτά. Συνολικά, η Citroen διέθεσε το micro-EV της σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα. Μόλις 17 ώρες χρειάστηκαν για να μη μείνει ούτε δείγμα. Άλλα 200 θα κατασκευαστούν για Τουρκία, Μαρόκο και άλλες σχετικές αγορές, τα οποία επίσης αναμένεται να εξαντληθούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το Buggy διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα Ami στο χακί αμάξωμα, που πλέον διαθέτει δυο στοιχειώδεις καγκελόπορτες αντί των κανονικών, ανοιγόμενη οροφή (αδιάβροχη, ανθεκτική στην ακτινοβολία UV και αποσπώμενη), πλαστικά προστατευτικά σε προφυλακτήρες-θόλους και το χρυσαφί χρώμα στις σιδερένιες 14άρες ζάντες. Στο εσωτερικό συναντάμε κίτρινες λεπτομέρειες σε ταμπλό και ραφές καθισμάτων, συνοδευόμενες από την απαραίτητη ταμπέλα που δηλώνει την σπανιότητα του μοντέλου.

Την κίνηση του βάρους 471 κιλών αμαξώματος αναλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων και 9,6 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης. Η αυτονομία της μπαταρίας των 5,5 kWh φτάνει τα 75 χλμ. και λογικά οι επιδόσεις παραμένουν στα ίδια, αργά επίπεδα του κανονικού Ami. Να θυμίσουμε πως εκείνο επιταχύνει στα 45 χλμ./ώρα της τελικής από στάση, μέσα σε 10 δλ.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, με τιμές που ποικίλουν από 7.790 μέχρι 10.450 ευρώ (ανάλογα την αγορά, 9.750 ευρώ έκανε στη δική μας).

Get it on Google Play Download on the App Store