Corvette άλλαξε χρώμα μετά από πλύσιμο (+video)

Κάποιες φορές υπάρχουν αυτοκίνητα καταδικασμένα να υποφέρουν από την εγκατάλειψη. Η συγκεκριμένη Corvette C3 είναι σαν να το είχε γραμμένο η μοίρα της. Φαίνεται, εξάλλου, από το πώς έγινε άλλο αυτοκίνητο με ένα πλύσιμο. Μια περιποίηση που άργησε 45 ολόκληρα χρόνια!

Η -νυν λευκή, πρώην καφέ- «Κορβέτα» βγήκε από την αντιπροσωπεία το μακρινό 1978 και έκανε τις βόλτες της περήφανα, μέχρι την επόμενη χρονιά. Για λόγους που μόνο ο ιδιοκτήτης της γνωρίζει, η C3 μπήκε σε αποθήκη έπειτα από μόλις 2.573 χλμ. και ξεχάστηκε εκεί. Αυτό που ξεκίνησε όμορφα, με πάνω από 2.500 χλμ. «τσάρκας» σε περίπου 12 μήνες, εξελίχτηκε σε ένα από τα εντονότερα παραδείγματα εγκατάλειψης που έχουμε δει. Το αυτοκίνητο έμεινε έγκλειστο στην εν λόγω αποθήκη μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, όταν την ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» του WD Detailing, συμπληρώνοντας σχεδόν μισό αιώνα ακινησίας και αχρησίας!

Σαρανταπέντε χρόνια περίμενε ένα χάδι, μια σταγόνα νερό, κάτι που να δείχνει φροντίδα, η ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους Corvette. Ευτυχώς ο κάτοχός της θυμήθηκε να κλείσει τα παράθυρα και τις πόρτες καλά, διατηρώντας την καμπίνα των επιβατών σχετικά σφραγισμένη από τη σκόνη και τα «εξωσχολικά» στοιχεία (ποντίκια, έντομα, ζωύφια κλπ). Το αμάξωμα από fiberglass έκανε το θαύμα του, γλιτώνοντας το muscle car από την αντιαισθητική και άκρως διαβρωτική παρουσία της σκουριάς. Τα λάστιχα προφανέστατα δεν γινόταν να μην ξεφουσκώσουν, αλλά για αυτοκίνητο που ήταν 45 χρόνια παρκαρισμένο μια χαρά έχει κρατηθεί – εξαιρουμένων φυσικά των 10 στρωμάτων σκόνης και βρωμιάς, που την είχαν κρύψει. Ένα πολύ καλό πλύσιμο υπόθεση είναι, το οποίο πάμε να απολαύσουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store