Χρηματιστήριο η Countach από τον «Λύκο της Wall Street»

Οι σινεφίλ θα θυμούνται την εξαιρετική ταινία του Martin Scorcese, «Ο Λύκος της Wall Street», με τον Leonardo DiCaprio και τη Margot Robbie να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνειών. Οι «γκαζοφίλ» τώρα, δεν γίνεται να έχουν ξεχάσει τη σκηνή όπου ο Jordan Belfort (ο χαρακτήρας του DiCaprio) επιχειρεί να οδηγήσει μια λευκή Lamborghini Countach, όντας «κόκκαλο» από τα ναρκωτικά. Αναμενόμενα δεν μπορεί να πάει το αυτοκίνητο ούτε βήμα στην ευθεία, καταλήγοντας να το τρακάρει από όλες τις μεριές.

Αυτή η πολύπαθη Ιταλίδα βγαίνει σε δημοπρασία, με την εκτιμώμενη τιμή ωστόσο να παραπέμπει σε ολοκαίνουργιο και ατρακάριστο δείγμα. Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν δυο Countach 25th Anniversary, εκ των μόλις 12 που είχαν πάει στην Αμερική των 80’s βαμμένες στο λευκό Bianco Polo. Η μία (επίσης σε δημοπρασία πριν λίγους μήνες) έμεινε αλώβητη. Η άλλη, όμως, αναγκάστηκε να τραβήξει τα πάνδεινα. Η στραπατσαρισμένη της μορφή μπροστά και στο πλάι δεν είναι εφέ. Πραγματικά τράκαρε σε τοίχους και άλλα αυτοκίνητα, σε μια από τις ακριβότερες σκηνές της ταινίας

Με τέτοιο χολιγουντιανό παρελθόν, όμως, και τον συλλεκτικό χαρακτήρα που συνοδεύει όλες τις Countach, δεν υπήρχε περίπτωση να αποτελέσει ευκαιρία αγοράς τρακαρισμένου μεταχειρισμένου. Ειδικά όταν πρόκειται για μια από τις μόλις 658 25th Anniversary που κατασκευάστηκαν. Κάτω από το κακοποιημένο, αλλά σταθερά σαγηνευτικό, αμάξωμα αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός V12 των 5.167 κ.εκ., με σύστημα ψεκασμού της Bosch και απόδοση 420 ίππων, μαζί με 500 Nm ροπής (η ευρωπαϊκή είχε 6 διπλά καρμπιρατέρ Weber και απέδιδε 450 ίππους). Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και τα πελώρια ελαστικά των 345 χλστ. -σε 15άρες ζάντες- μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση όταν ήταν καινούργια έρχονταν σε 4,7 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 295 χλμ./ώρα.

O οίκος Bohnam’s δημοπρατεί την ταλαίπωρη σταρ, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν το κλείσιμο της τιμής στα 1,5-2,2 εκατ. δολάρια (1,4-2,07 εκατ. ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store