BMW 635 CSi ξαναζεί μετά από 20 χρόνια

Η BMW 635 CSi είναι ένα από τα ιστορικότερα μοντέλα των Βαυαρών, αλλά και ένα από τα πιο συλλεκτικά της αγοράς. Υπάρχει κόσμος που δίνει μέχρι 125.000 ευρώ για μια άψογη E24, συνεπώς αν έχεις μια ισοδυναμεί με θησαυρό. Ο κάτοχος της συγκεκριμένης πάντως, μάλλον δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη στην αξία της.

Η ιστορία της συγκεκριμένης 635 CSi ξεκινά το 1984, όταν αγοράστηκε από τον πρώτο ιδιοκτήτη. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 πήρε την απόφαση να την αποχωριστεί, πουλώντας τη σε καλό του φίλο. Το αυτοκίνητο είχε κάποια θεματάκια, ωστόσο ο δεύτερος κάτοχος ούτως ή άλλως ήθελε να προχωρήσει σε αναπαλαίωση. Λέξη-κλειδί: ήθελε. Άλλο «θέλω», όμως, άλλο «κάνω». Η 6άρα μπήκε σε μια αποθήκη περιμένοντας καρτερικά το restoration, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. Δεν έβγαιναν τα οικονομικά; Άλλαξαν οι προτεραιότητες του ιδιοκτήτη; Έχασε απλά το ενδιαφέρον του; Όπως και να ‘χε, η ανθρακί 635 CSi έμεινε ακινητοποιημένη να συλλέγει σκόνες και να βλέπει χορτάρια να φυτρώνουν από κάτω και στους τροχούς της.

Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να την ανακαλύψει, δυο δεκαετίες μετά τον εγκλεισμό της. Η κατάσταση του αμαξώματος είναι αυτή που θα περίμενες, με πολλά σημεία να καλύπτονται από σκουριά. Το εσωτερικό είναι σαφώς πιο μάχιμο, αν εξαιρέσεις τις αράχνες που έχει πιάσει και την πολλή βρωμιά. Παρόλα αυτά ούτε σκισίματα εμφανίζονται στα δερμάτινα καθίσματα, ούτε σπασίματα στο ταμπλό, ούτε βλέπεις να κρέμονται καλώδια.

Στα μηχανικά μέρη, ουδείς γνωρίζει τι γίνεται. Κάτω από το καπό συναντάμε τον εξακύλινδρο εν σειρά των 3.4 λίτρων, που στα καλά του απέδιδε 218 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και 310 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η συνεργασία του με το 4άρι αυτόματο κιβώτιο εξασφάλιζε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και τελική 220 χλμ./ώρα, πίσω στο 1984. Σήμερα είναι μυστήριο πόσα άλογα έχουν απομείνει ή πόσα εξαρτήματα λειτουργούν. Η περιγραφή της αγγελίας αναφέρει πως η μίζα έχει να γυρίσει δυο δεκαετίες, οπότε δεδομένα χρειάζεται τουλάχιστον μια μπαταρία για να πάρει μπρος – στην καλύτερη.

Η εγκαταλελειμμένη 635 CSi βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή να τοποθετείται προς το παρόν στις 700 λίρες (808 ευρώ) και 4 μέρες να απομένουν.

Get it on Google Play Download on the App Store