Αύξηση 142% οι πωλήσεις του Suzuki Jimny!

Μπορεί να μη διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά ως επιβατικό, ούτε ως πεντάπορτο, όμως σε άλλες αγορές το Suzuki Jimny όχι μόνο πωλείται κανονικά, αλλά σπάει και ταμεία. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις μια εμπορική πορεία, όταν σημειώνει άνοδο 142%!

Αυτό το «τρελό» ποσοστό αφορά τη ζήτηση των Αυστραλών για το μικρό Suzuki, πηγαίνοντας τις ταξινομήσεις από ρεκόρ σε ρεκόρ. Τον Αύγουστο ταξινομήθηκαν 923 Jimny, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στα βιβλία της Suzuki Αυστραλίας. Το ίδιο είχε συμβεί τόσο τον Μάιο (878 μονάδες), όσο τον Απρίλιο (862 κομμάτια) και τον Μάρτιο (856 μονάδες). Από τους τελευταίους 5 μήνες, δηλαδή, το Jimny έχει κάνει ρεκόρ στους 4! Συνολικά, από την αρχή του έτους, στη χώρα των καγκουρό έχουν ταξινομηθεί 6.324 Jimny, ξεπερνώντας το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 142%.

Οι εκτιμήσεις των Αυστραλών τοποθετούν το κλείσιμο του έτους πάνω από τις 9.000 μονάδες, αν η ζήτηση συνεχίσει στα ίδια επίπεδα. Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος μηνιαίων πωλήσεων φτάνει τα 791 κομμάτια, κάτι που σημαίνει ότι αν διατηρηθεί μέχρι το τέλος του 2024 δεν αποκλείεται να έχουν πωληθεί 9.500 Jimny! Εξυπακούεται ότι αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα οφείλονται εν πολλοίς και στο πεντάθυρο, το οποίο μάλιστα έχει σημαντικά μικρότερη λίστα αναμονής. To Jimny XL θέλει από 1 μέχρι 3 μήνες για να φτάσει στους αγοραστές, την ώρα που το παραδοσιακό τρίθυρο κυμαίνεται από 5 έως 8 μήνες. Το γεγονός ότι το ένα κατασκευάζεται στην Ινδία και το άλλο στην Ιαπωνία, προφανώς παίζει το ρόλο του στα διαστήματα αναμονής.

Get it on Google Play Download on the App Store