Αυτή είναι η σκληροπυρηνική BMW M3 CS

Η ισχυρότερη και ταχύτερη γενιά BMW M3 μέχρι σήμερα αποκτά την κορυφαία της έκδοση, με τη μορφή της hardcore Competition Sport. Για την ακρίβεια την επόμενη εβδομάδα θα την αποκτήσει, αλλά οι διαρροές την αποκαλύπτουν από σήμερα.

Η σκληροπυρηνική G80 εμφανίζεται σαν τετράθυρος μιμητής του Hulk, φορώντας ένα φανταχτερό ανοιχτό πράσινο χρώμα που «βγάζει μάτι». Τα ανθρακονήματα στην οροφή και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, οι μαύρες λωρίδες στο καπό που ακολουθούν τα κάθετα «νεφρά», οι ζάντες (19 ιντσών μπροστά, 20 πίσω) και τα κίτρινα LED ημέρας, όλα, μοιάζουν παρμένα από τη M4 CSL. Ίδια εικόνα και στο εσωτερικό, τουλάχιστον από πλευράς επενδύσεων, καθώς εδώ το πίσω κάθισμα μένει στη θέση του (διθέσια η M4 CSL). Πέραν αυτής της διαφοροποίησης πάντως, είναι να σαν να έχουμε σεντάν CSL.

Πολύ πιθανό να εφαρμόζεται ο ανωτέρω χαρακτηρισμός και στα μηχανικά μέρη, παρότι ακόμα δεν ανακοινώνονται τεχνικά χαρακτηριστικά. Στην προηγούμενη M3 CS, η απόδοση ήταν μεγαλύτερη κατά 10 άλογα συγκριτικά με τη M3 Competition (460 άλογα αντί 450). Αν οι Βαυαροί ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο, τότε κάτω από το καπό θα κρύβονται 520 άλογα. Αν, όμως, αποφασίσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω, που φαντάζει κομμάτι επιτακτική ανάγκη καθότι η Mercedes-AMG C 63 S έχει φτάσει πλέον στα 680 άλογα (αλλά είναι και πολύ βαρύτερη, λόγω plug-in υβριδικής τεχνοτροπίας), τότε πιθανότατα ο 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo να βρεθεί στα 550 άλογα και τα 649 Nm, που αποδίδει στη M4 CSL. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, θα μιλάμε για την ισχυρότερη M3 παραγωγής όλων των εποχών!

Get it on Google Play Download on the App Store