Άξιο GR το Corolla GR Sport στον τάρανδο (+video)

Τα GR Sport είναι η ενδιάμεση στάση στη γκάμα της Toyota, μεταξύ των απλών και των καθαρόαιμων GR εκδόσεων. Πιο σπορ από τις πρώτες, σαφώς πιο ήπια από τις δεύτερες, απευθύνονται σε όσους θέλουν ένα ενθουσιώδες αυτοκίνητο από τον Ιάπωνα κατασκευαστή, αλλά όχι στα 260-300+ άλογα που ορίζουν τα GR Yaris και GR Corolla.

Το Corolla GR Sport υποβλήθηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου και έλαμψε, δείχνοντας όλα τα εφόδια που συνοδεύουν τη δεύτερη τη τάξει πιο σπορ έκδοση της γκάμας. Στο αυτοκίνητο του km77.com υπήρχαν και τα προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, πέρα από τις 18άρες ζάντες και τα ελαστικά Falken Ziex 225/40. Το GR Sport δοκιμάστηκε τόσο στο Normal όσο και το Sport πρόγραμμα, με το πρώτο τελικά να αποδεικνύεται το καλύτερο – τουλάχιστον για τις δεδομένες συνθήκες. Την ημέρα της δοκιμής επικρατούσε μπόλικη ζέστη, οπότε υπήρχε αρκετή υπερθέρμανση στα ελαστικά προς το τέλος της ημέρας, τα οποία μάλιστα είχαν περάσει και το σλάλομ.

Στο πρόγραμμα Normal το Corolla GR Sport δοκιμάστηκε σχετικά νωρίς, στα 76 χλμ./ώρα, και κέρδισε τους δοκιμαστές με τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος, την αμεσότητα του τιμονιού και τη συμμετοχικότητα του πίσω μέρους που βοηθά το εμπρός μέρος να κλείσει την τροχιά του, κατά το πέρασμα από δεύτερο σε τρίτο διάδρομο. Τα 77 χλμ./ώρα δεν συνοδεύτηκαν από επιτυχημένο πέρασμα, ακριβώς γιατί επιχειρήθηκαν προς το τέλος και με τα ελαστικά φθαρμένα. Το Sport πρόγραμμα επίσης δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, λόγω της παρέμβασης του ESP που προκαλούσε η σκληρότερη ρύθμιση της ανάρτησης.

Get it on Google Play Download on the App Store