Αθάνατο Ford Transit πήρε μπρος μετά από 12 χρόνια (+video)

Το Ford Transit από το 1965 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει εκατομμύρια επαγγελματίες και έχει κουβαλήσει αμέτρητα φορτία. H μνημειώδης αξιοπιστία και αντοχή στη χρήση αποτελούν το μεγαλύτερο προσόν, κάτι που πιστοποιεί απόλυτα το εγκαταλελειμμένο που θα παρακολουθήσουμε.

Το κόκκινο -ό,τι έχει απομείνει από το χρώμα, δηλαδή- Transit ανήκει στην τρίτη γενιά του λαοφιλούς van, που ήταν και η πιο επιτυχημένη όλων. Το συγκεκριμένο υπηρετούσε καθημερινά στις μεταφορές από το 1994, μέχρι που άρχισε να εμφανίζεται σκουριά στα χαμηλά τμήματα του αμαξώματος. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το αφήσει στη διαβρωμένη μοίρα του, σε ένα χωράφι, το 2009. Το Ford παρέμενε εκεί, ακούνητο, μέχρι σήμερα. Θα νόμιζε κανείς πως μετά από τόση ακινησία και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εξωτερικά, κάθε προσπάθεια να πάρει μπροστά θα έβαινε άκαρπη. Το ακριβώς αντίθετο, όμως!

Αφού πρώτα ο μηχανικός ήλεγξε τα υγρά του κινητήρα και τοποθέτησε μια φρέσκια μπαταρία, το γύρισμα της μίζας έφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το ξύπνημα του 2.5άρη ντίζελ. Αναλόγως έκδοσης το τετρακύλινδρο μοτέρ απέδιδε 85, 100 ή 115 ίππους. Αυτό που επανήλθε στη ζωή μετά από 12 χρόνια δεν γνωρίζουμε πόσους απέδιδε καινούργιο (σίγουρα πολύ λιγότερους τώρα), αλλά έδειξε το πόσο ανθεκτικό είναι στο πέρασμα των ετών και την αχρησία, αλλά και την παντελή έλλειψη συντήρησης. Μάλιστα κατάφερε να κινήσει κανονικά το βαρύ επαγγελματικό, χωρίς εξωτερική παρέμβαση!

Get it on Google Play Download on the App Store