Άψογο και φορτωμένο το Tesla Model 3 στον τάρανδο

Το Tesla Model 3 έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία το τεστ αποφυγής ταράνδου, σημειώνοντας επίδοση καλύτερη ακόμα και από γνήσιων sportscars. Η άνεση που έχει το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό του πλανήτη στη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας, επισφραγίζεται και από τα πεπραγμένα του όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Το Teknikens Värld, ή αλλιώς το περιοδικό που έκανε παγκοσμίως γνωστό το τεστ αποφυγής ταράνδου, δοκίμασε το Model 3 στην ξαφνική αλλαγή πορείας, με το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο φορτίο. Βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών, αυτό ανέρχεται στα 2.139 κιλά. Ούτως ή άλλως το Model 3 είναι αρκετά βαρύ και άδειο, ως αναμενόμενο αποτέλεσμα της ηλεκτρικής του φύσης (1.830 κιλά). Άλλο 1,83 τόνοι, όμως άλλο 2,14. Τριακόσια και πλέον κιλά παραπάνω είναι αυτά, ουδόλως αμελητέα ποσότητα για ένα αυτοκίνητο που καλείται να εκτελέσει απότομους ελιγμούς.

Για το Model 3, ωστόσο, ισοδυναμούν με «ψιλά γράμματα». Το αμερικανικό EV κατάφερε όχι απλά να ολοκληρώσει με ζηλευτή επιτυχία το τεστ, αλλά το έκανε ξεπερνώντας τις επιδόσεις που έχουν σημειώσει αρκετά μοντέλα μόνο με τον οδηγό! Το πισωκίνητο Model 3 Standard Range Plus πέρασε από τους τρεις διαδρόμους, δίχως να ακουμπήσει κώνο, με 76 χλμ./ώρα. Οι Σουηδοί, σε αντίθεση με τους Ισπανούς του km77.c0m, δεν δείχνουν άλλα περάσματα, πάρα μόνο το επιτυχημένο. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι ολοφάνερη η πιστότητα με την οποία το αυτοκίνητο ακολουθεί τις εντολές του οδηγού, εμφανίζοντας μικρές κλίσεις και εκδηλώνοντας ελάχιστη υποστροφή. Σημειωτέον, στη δοκιμή του km77.c0m μόνο με τον οδηγό, η καλύτερη επίδοση ήταν στα 83 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store