Αλλαγή φρεατίου – εξπρές στη Γερμανία (+video)

Όπως γνωρίζουμε χρόνια πια στη χώρα μας, ακόμα και η απλούστερη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες – με την προϋπόθεση, φυσικά, πως θα πάρει έγκριση να υλοποιηθεί. Και έγκριση να πάρει, δηλαδή, αμφίβολο είναι αν θα γίνει. Οι εργασίες οδοποιίας, για παράδειγμα. Μήνες επί μηνών για να φτιαχτεί μια λακκούβα ή ένα φρεάτιο, επισκευή που ούτως ή άλλως είναι με «ημερομηνία λήξης». Στη Γερμανία, όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης στην οργάνωση και τα γραφειοκρατικά εμπόδια με την Ελλάδα, ωστόσο δεν παύει να εντυπωσιάζει το γεγονός πως ταλαίπωρες διαδικασίες εδώ, εκεί τελειώνουν σε λίγα λεπτά. Πάμε να δούμε την επισκευή φρεατίου. Εδώ κανονικά κλείνει ο δρόμος για ώρες, όταν το πάρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να το φτιάξουν/αντικαταστήσουν, και μετά δεν αποκλείεται να εξέχει η άσφαλτος από το σημείο, δημιουργώντας ανωμαλίες στο οδόστρωμα και ρισκάροντας την ακεραιότητα των τροχών. Στη Γερμανία, αντίθετα, τίποτα από όλα αυτά.

Μέσα σε περίπου 10 λεπτά, η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται και ο δρόμος ξαναδίνεται πλήρως στην κυκλοφορία. Οι τεχνικοί χρησιμοποιούν μέχρι αλφάδι έπειτα από το πέρας των εργασιών, προκειμένου να διασφαλίσουν την ορθή μορφή της επιφάνειας και να αποφύγουν τη δημιουργία των προαναφερθέντων ανωμαλιών. Ούτε πολύωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τις εργασίες, ούτε ο φόβος να τραυματίσουν ελαστικά και ζάντες μετά την ολοκλήρωσή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store