Alfa Romeo: «Στόχος είναι η BMW»

Η Alfa Romeo κυριαρχεί στην τετράτροχη επικαιρότητα, λόγω Tonale. Το πρώτο C-SUV της ιταλικής φίρμας έρχεται να κάνει επανεκκίνηση στην εμπορική πορεία των Alfa, με απώτερο σκοπό -σύμφωνα με τον CEO της- να φτάσει στα επίπεδα της BMW.

Ο Jean-Phillip Imparato παραχώρησε συνέντευξη στο Automotive News και έθεσε ξεκάθαρα τον στόχο των Μιλανέζων: «Θέλουμε να ματσάρουμε την BMW από πλευράς κέρδους. Σκοπός πλέον δεν είναι ο όγκος πωλήσεων, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας ανά αυτοκίνητο». Ο Γάλλος ουσιαστικά προανήγγειλε αναβάθμιση στα προϊόντα και τις τιμές των Alfa Romeo, προκειμένου να ανέβουν επίπεδο και να μην υπάρχει η ανάγκη για πολλές πωλήσεις, απλά και μόνο για να βγαίνουν τα έξοδα.

Κατάσταση στην οποία ο Imparato παραδέχτηκε πως η Alfa έχει βρεθεί στο παρελθόν: «Παλιότερα προσφέραμε μεγάλες εκπτώσεις και αγωνιούσαμε να πουλήσουμε αυτοκίνητα, καθαρά για να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια. Αυτές οι μέρες, όμως, είναι πια πίσω μας». Ο πρώην CEO της Peugeot επιβεβαίωσε τη διάθεση της Tonale στην Αμερική, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της συγκεκριμένης αγοράς για τα μελλούμενα των Ιταλών: «Πρέπει να μείνουμε στις Η.Π.Α. Για να το καταφέρουμε, θα πρέπει οι επόμενες Giulia και Stelvio να καλύπτουν τα στάνταρ των Αμερικανών αναφορικά με τα συστήματα πολυμέσων και την ηλεκτροποίηση». Ενδεικτικά, η νέα Tonale διατίθεται εκεί με τον 2λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο των 260 ίππων και τετρακίνηση – συνδυασμός που δεν προσφέρεται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Alfa Romeo, θα παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο κάθε χρονιά μέχρι το 2030, αλλάζοντας στα αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα το 2027. Το πρώτο που θα μας έρθει, είναι ένα SUV κάτω από την Tonale (B-SUV δηλαδή). Θα προσφέρεται τόσο σε EV μορφή όσο και με ηλεκτρικούς κινητήρες, τοποθετούμενο για πρεμιέρα το 2024 και το όνομα «Brennero» ως επικρατέστερη επιλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store