Alfa Romeo: «Πάμε για ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων»

Η Alfa Romeo έχει αφήσει για τα καλά πίσω της τα προβληματικά χρόνια, που την έφεραν αρκετές φορές αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία. Η θρυλική φίρμα επέστρεψε από πέρσι στην κερδοφορία, απολαμβάνει οικονομικής άνεσης που της επιτρέπει να εξελίσσει supercars, βλέπει την Tonale να κάνει θραύση εμπορικά και ετοιμάζεται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων, που κρατάει από τις αρχές των 90’s.

Ο πληθωρικός CEO των Μιλανέζων, Jean-Philippe Imparato, μίλησε στο βρετανικό Autocar για την πορεία της εταιρίας σήμερα, αλλά και τη μελλοντική της εξέλιξη στον τομέα των πωλήσεων. Μια εξέλιξη που, σύμφωνα με τον Imparato, θα τη φέρει στην ιστορική θέση της κατάρριψης του ρεκόρ υψηλότερης παραγωγής ετησίως, το οποίο «στοιχειώνει» την Alfa Romeo από το 1990. Τότε που οι Ιταλοί είχαν καταγράψει 223.643 μονάδες ετήσιων πωλήσεων, με τη γκάμα να αποτελείται από τις 33, 75 και 164. Ρεκόρ που δεν κατάφεραν να σπάσουν ούτε οι 147 και 156.

Όπως αναφέρει το αφεντικό της Alfa, αυτή η επίδοση θα καταρριφθεί μέχρι το 2025. Τρία μοντέλα αριθμεί και τώρα η γκάμα (Giulia, Stelvio, Tonale), αλλά σε σημαντικά μεγαλύτερο εύρος εκδόσεων (ειδικά η Tonale). Συν ότι μέχρι το ’25 θα έχει παρουσιαστεί το πολυαναμενόμενο B-SUV, που θα πάρει θέση κάτω από την Tonale και αναμένεται να εκτινάξει περαιτέρω τις πωλήσεις. Οι προβλέψεις τοποθετούν το κλείσιμο του 2023 στην περιοχή των 90.000 μονάδων, με το επερχόμενο B-SUV και την επέκταση της διαθεσιμότητας στην Tonale να δίνουν ένα «μπουστάρισμα» 140.000+ κομματιών σε βάθος διετίας, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σχεδόν 223.700 μονάδες του ’90. 

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Alfa δεν αποσκοπεί στον όγκο πωλήσεων, αλλά στο περιθώριο κέρδους. Αυτή τη στιγμή τα ταμεία λαμβάνουν περισσότερα χρήματα ανά αυτοκίνητο , σε σχέση με αυτά που δαπανώνται για την κατασκευή του – εξ ου και η κερδοφορία. Ο Imparato, όμως, θέλει να αυξήσει το ποσοστό κέρδους σε τουλάχιστον 10%, αν και δεν μας λέει πόσο είναι αυτή τη στιγμή. 

Get it on Google Play Download on the App Store