Αεράτο το Jeep Avenger στον τάρανδο (+video)

Σε πολύ ψυχαγωγική διαδικασία για τα ηλεκτρικά εξελίσσεται το τεστ αποφυγής ταράνδου, καθότι άλλο ένα EV προστέθηκε στους διακριθέντες της δοκιμασίας απότομης αλλαγής λωρίδας. Το Jeep Avenger δεν δίστασε στιγμή ανάμεσα στους κώνους και τους τρεις διαδρόμους, πετυχαίνοντας μια πολύ καλή επίδοση από τη δεύτερη κιόλας προσπάθεια.

Το αμερικανικό (ιταλικό, για την ακρίβεια) B-SUV πήρε θέση στην εκκίνηση, φορώντας ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2 διάστασης 215/55 σε 18άρες ζάντες. Η χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία, όπως σε όλα τα ηλεκτρικά, ευνοεί την κατανομή μαζών και τη διατήρηση του κέντρου βάρους χαμηλά, ισοσκελίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα παραπανίσια κιλά ακριβώς λόγω της συστοιχίας. Τεχνοτροπία που ειδικά στα SUVs, με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, συνδράμει τα μάλα στη σωστή συμπεριφορά του αυτοκινήτου υπό πίεση.

Το Avenger, για παράδειγμα, αγγίζει τα 20 εκατοστά «αέρα» από την άσφαλτο. Επίσης, τα ελαστικά του είναι μικτής χρήσης. Δυο παράγοντες που μειώνουν τη δυναμική ενός τετράτροχου στις απότομες μεταφορές βάρους. Παρόλα αυτά, το μικρότερο Jeep έδειξε να μη λογαριάζει τίποτα – κι ας μην ξεκίνησε καλά. Η πρώτη προσπάθεια στα 75 χλμ./ώρα έφερε σερί από χτυπημένους κώνους, με τον οδηγό ωστόσο να παραδέχεται αργότερα πως έφταιγε η προσέγγισή του. Αλλάζοντας στυλ και βάζοντας περισσότερο αρχικό input στο τιμόνι, το Avenger όχι μόνο κατάφερε να περάσει στα 75 χλμ./ώρα, αλλά να πιάσει άνετα τα 76 χλμ./ώρα! Απολύτως λογικές κλίσεις, υψηλό περιθώριο πρόσφυσης και αμεσότητα από το σύστημα διεύθυνσης τα τρία σημαντικότερα ατού, που το έφεραν ψηλότερα ακόμα και από το Honda Civic Type R!

Get it on Google Play Download on the App Store