O KITT ψάχνει νέο «Ιππότη» (+videos)

Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει σημαδέψει περισσότερο τα νεανικά μας χρόνια, από μια κατάμαυρη Pontiac Trans Am με ένα φως που πηγαινοερχόταν στο εμπρός μέρος και τον χαρακτηριστικό ήχο που συνόδευε την κίνησή του. Και φυσικά, συνοδευόμενη από αυτή εδώ την αξέχαστη εισαγωγή

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα μεταχειρισμένα, θα διαπιστώσει πως οι σωστές ρέπλικες KΙΤΤ είναι λίγες. Αυτές σε λογική τιμή, ακόμα λιγότερες. Η σημερινή, πάντως, τικάρει και τα δυο κουτάκια. Βασίζεται σε Pontiac Trans AM GTA του 1987 και κάτω από το καπό φέρει έναν 5λιτρο V8 205 ίππων και 386 Nm ροπής, που συνεργάζονται με 4άρι αυτόματο κιβώτιο. Στα νιάτα του, ο συνδυασμός ήταν ικανός για επιτάχυνση 8,4 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική 210 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά διατηρημένη και εφοδιασμένη με νέα εξάτμιση, όπως ακούμε στο απολαυστικό γουργουρητό του ρελαντί, οπότε η απόδοση λογικά θα πρέπει να κινείται σε αυτά τα επίπεδα ακόμα.

Δείτε ακόμα: Άστρωτο και νίκελ Lexus LFA πωλείται για 1 εκατ. ευρώ!

Το αυτοκίνητο προέρχεται από γενικό σέρβις, το κιβώτιο από rebulid, το αμάξωμα είναι αψεγάδιαστο και τα ελαστικά καινούργια. Το εσωτερικό είναι πιστό αντίγραφο αυτό του KITT και επίσης σε άριστη κατάσταση, με το ψηφιακό οδόμετρο να δείχνει 86.000 μίλια (138.403 χλμ.). Κατά την ταπεινή μας άποψη, εξωτερικά είναι ακόμα καλύτερο σε σχέση με το αυθεντικό, καθώς το body kit της GTA (σποιλεράκια στους προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές) ταιριάζει γάντι με το κατάμαυρο look του KITT.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα κρατάει μια Mustang 34 χρόνων; (+video)

H τιμή, όπως είπαμε, είναι λογική και τοποθετείται στις 20.000 δολάρια (18.524 ευρώ). Να σημειωθεί πως η μετατροπή κόστισε πάνω από 13.000 δολάρια (12.044 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store