Νέο Subaru Levorg STI Sport R με 275 άλογα (+video)

H Subaru έχει πολλά κέφια τελευταία καθώς μετά το νέο WRX και τις ειδικές του εκδόσεις, ήρθε η ώρα για το λανσάρισμα του κορυφαίου Levorg. Και με ένα όνομα, μάλιστα, που «ευωδιάζει» STI.

Το Levorg STI Sport R βασίζεται στο απλό STI Sport, με το «R» να κάνει όλη τη διαφορά. Ένα γράμμα, λοιπόν, ισοδυναμεί με αεραγωγό στο καπό και τον κινητήρα του νέου WRX κάτω από αυτό, ώστε να συνοδεύεται η δυναμική εμφάνιση με τα ανάλογα γκάζια. Κάτι που εξασφαλίζει στο ακέραιο ο υπερτροφοδοτούμενος boxer των 2.4 λίτρων, με απόδοση 275 ίππων και 375 Nm ροπής. Σημειωτέον, μόνο το STI Sport R απολαμβάνει το προνόμιο του συγκεκριμένου μοτέρ. Το Levorg STI διαθέτει επίσης τούρμπο και τετρακύλινδρο επίπεδο κινητήρα, αλλά 1.8 λίτρων και με απόδοση 177 ίππων/300 Nm. Ένα «R», δηλαδή, μεταφράζεται σε σχεδόν 100 άλογα και 75 Nm παραπάνω.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δυο εκδόσεων, καθώς το STI Sport ήδη είναι η πλουσιότερη διαθέσιμη. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη, οθόνη αφής των 11,6 ιντσών πρωταγωνιστούν, μαζί με το «STI» στο κάτω μέρος του flat-bottomed τιμονιού και τις δερμάτινες επενδύσεις στα μπάκετ καθίσματα της Recaro.

Η ισχύς δεν θα μπορούσε παρά να κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του Symmetrical All Wheel Drive και του συστήματος Active Torque Vectoring. Τα αμορτισέρ είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων λειτουργίας (Comfort, Normal, Sport, Sport+ και Individual) για την παραμετροποίηση τόσο αυτών, όσο και της απόκρισης του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού και τη λειτουργία του κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), που αποτελεί μονόδρομο.

Το κορυφαίο Levorg ξεκινά από τα 4,39 εκατ. γεν (31.620 ευρώ) και φτάνει μέχρι τα 4,77 εκατ. γεν (33.915 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store