H SEAT ξανανιώνει με τα νέα Ibiza & Arona

Η SEAT περνάει δύσκολες στιγμές, εν πολλοίς λόγω και της επιτυχίας της Cupra. Οι Ισπανοί φαίνεται να πέφτουν θύμα ενός ιδιότυπου «κανιβαλισμού», καθώς δεν είναι ότι χάνουν πωλήσεις μόνο από τη Skoda, αλλά και από τη μέχρι πρότινος θυγατρική τους. Προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα, τα Ibiza και Arona εμπνέονται από τα σπορ αδέρφια τους στην Cupra, ανεβαίνοντας επίπεδα δυναμισμού και επιθετικότητας.

Ειδοποιός διαφορά δεν είναι άλλη από το σημαντικά αλλαγμένο εμπρός μέρος και στα δύο μοντέλα, με έμπνευση από το αντίστοιχο του Cupra Formentor. Νέα και πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα μετά των αναλόγων LED ημέρας, νέα πολύγωνη μάσκα, μεγαλύτερη εισαγωγή και απρόσμενα επιθετική διαρρύθμιση στο πλάι του προφυλακτήρα, όλα κάνουν τα νέα Ibiza και Arona να μοιάζουν πιο σπορ ακόμα και από καθαρόαιμα μοντέλα. Πίσω οι αλλαγές παρουσιάζονται πολύ πιο διακριτικές, περιοριζόμενες σε νέα γραφικά στα LED των φαναριών, ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρας και διπλές τραπεζοειδείς (ψευδο) απολήξεις για την εξάτμιση, την ώρα που επί των πλαϊνών βρίσκουμε καινούργια σχέδια στις ζάντες αλουμινίου.

H φίρμα από το Μαρτορέλ δεν έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό (λογικό, καθώς οι φωτογραφίες προέκυψαν από διαρροές), ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και καλύτερες επενδύσεις. Πληροφορίες οι Ισπανοί δεν δίνουν ούτε για τα μηχανικά μέρη, οπότε υποθέτουμε πως η γκάμα παραμένει ως έχει – τουλάχιστον στο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο σκέλος. Ο 1.0 TSI συνεχίζει σίγουρα, λογικά και ο 1.5 TSI. Ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI (στο Ibiza) όμως, κατά πάσα πιθανότητα αποχωρεί. Η πλήρης αποκάλυψη των ανανεωμένων Ibiza & Arona θα λάβει χώρα εντός του επόμενου μήνα, οπότε λίγο υπομονή.

Get it on Google Play Download on the App Store