Το Hyundai Ioniq 5 N μας δείχνει τα κάλλη του (+video)

Η Hyundai θα παρουσιάσει επίσημα το Ioniq 5 N σε δυο ημέρες, στο Goodwood Festival of Speed. Παρόλα αυτά οι Κορεάτες αποκάλυψαν νωρίτερα το πολυαναμενόμενο μοντέλο, μέσα από φωτογραφίες που διέρρευσαν, σήμερα.

To Performance Blue δεν θα μπορούσε να λείπει από το φουσκωμένο αμάξωμα, ούτε οι κόκκινες λεπτομέρειες στα gloss black αεροδυναμικά βοηθήματα (splitter μπροστά, ποδιές στο πλάι, διαχύτης πίσω). Ο εμπρός προφυλακτήρας φιλοξενεί και μια μεμβράνη που μιμείται το ανθρακονημάτινο look, μαζί με μια κόκκινη λωρίδα στο κέντρο του. Οι αεραγωγοί στα πίσω φτερά συνιστούν πρωτιά για Hyundai N, όπως και οι ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών (σε λάστιχα 275/35). Στο κέντρο του διαχύτη τραβάει τα βλέμματα το κάθετο φως ομίχλης, ενώ στην κορυφή του πίσω μέρος βλέπουμε το τριγωνικό τρίτο «στοπ» ανάμεσα στα δυο σκέλη της αεροτομής.

Από το εσωτερικό ξεχωρίζουμε τα σπέσιαλ γραφικά του συστήματος πολυμέσων, που προσφέρει έλεγχο στα συστήματα N Drift Optimizer, N Pedal, N Race και N Torque Distribution. Το τελευταίο στέλνει μέχρι το 70% της ροπής στον πίσω άξονα και μαζί με το Drift Optimizer, μετατρέπει το κορυφαίο Ioniq σε μηχανή πλαγιολισθήσεων. Αίσθηση επίσης προκαλεί η ένδειξη του ψηφιακού ταχύμετρου, που φτάνει μέχρι τα 300 χλμ./ώρα!

Κάτω από το παρουσιαστικό κρύβεται το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ισχύ μεγαλύτερη, ακόμα και από εκείνη των i20 N Rally1 που κυριάρχησαν στο περσινό Ράλλυ Ακρόπολις!

Get it on Google Play Download on the App Store