Χειροκίνητη V12 αμαρτία η Aston Martin Valiant (+video)

H Aston Martin δημιουργεί άλλη μια πηγή «δροσερών» ονείρων, μέσα από το λανσάρισμα της Valiant. Της track focused εκδοχής της Valour, η οποία προέκυψε κατόπιν προσωπικής επιθυμίας του ίδιου, του Fernando Alonso!

Οπτικά, η Valiant είναι ασύγκριτα πιο επιθετική από τη Valour. Τα ανθρακονήματα δίνουν και παίρνουν, ειδικά στο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει ένα τεράστιο splitter εμπρός και μια ακόμα μεγαλύτερη αεροτομή πίσω, την ώρα που ο διαχύτης κοντράρει αγωνιστικά σε μέγεθος και φιλοξενεί τέσσερις απολήξεις στο κέντρο του. Τα τριπλά ακροπτερύγια στο πλάι του προφυλακτήρα καθοδηγούν τον αέρα στα περίπλοκα side skirts, που εμπνέονται από τη Formula 1. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται για την κάθετη δύναμη, αλλά σίγουρα δεν θα συγκρίνεται με εκείνη της Valour. Άξια μνείας και τα αεροδυναμικά καλύμματα στις 21άρες ζάντες, επίσης με προέλευση από το μονοθέσιο του Alonso, που κρύβουν κεραμικά δισκόφρενα 410 χλστ. εμπρός και 360 χλστ. πίσω.

Στο εσωτερικό όλα τα βλέμματα μαγνητίζονται από την τομή στην κεντρική κονσόλα, που αφήνει σε γυμνή θέα το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και το πώς συνδέεται με το -ηλεκτρονικά ελεγχόμενο- μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Αλουμίνιο, ανθρακονήματα, suede και δέρμα καλύπτουν τα πάντα, με τα αγωνιστικών προδιαγραφών μπάκετ της Recaro, τις ζώνες τεσσάρων σημείων και το roll cage στο πίσω μέρος να ξεκαθαρίζουν τους στόχους της σκληροπυρηνικής Aston.

H Valiant μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο, αλλά προορισμός είναι μόνο η πίστα. Οι μηχανικοί του τμήματος Q έκοψαν κιλά από παντού, χρησιμοποιώντας εξωτικά υλικά και 3D εκτυπωμένα εξαρτήματα. Το τρισδιάστατα εκτυπωμένο πίσω υποπλαίσιο της ανάρτησης, ας πούμε, γλιτώνει 3 κιλά. Οι αντιστρεπτικές από μαγνήσιο άλλα 8,6 κιλά, η νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου 11,5 κιλά και οι ζάντες -επίσης από μαγνήσιο- εξοικονομούν 14 κιλά. Τα ενεργά αμορτισέρ Multimatic Adaptive Spool Valve παρέχουν 32 διαφορετικές ρυθμίσεις, αλλάζοντας μεταξύ τους μέσα σε λιγότερο από 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Τα προγράμματα λειτουργίας Sport, Sport+ και Track έχουν επαναρρυθμιστεί, ενώ ο 5.2 V12 twinturbo κερδίζει 35 ίππους σε σχέση με τη Valour και φτάνει τα 740 άλογα (ίδια η ροπή, στα 753 Nm).

Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά δεδομένα θα είναι υψηλότερη από τις 830.000 λίρες (982.820 ευρώ) της Valour.

Get it on Google Play Download on the App Store