Φινάλε η Bugatti Chiron με την απόλυτη L’Ultime

Αν βάλουμε σε μια γραμμή τις ειδικές εκδόσεις της Chiron, θα δημιουργεί μποτιλιάρισμα για να ζηλεύει ο Κηφισός. Η Bugatti τώρα δεσμεύεται πως παρουσιάζει την απολύτως τελευταία, με το ταιριαστό όνομα L’Ultime και την ακόμα πιο ταιριαστή -με την ιστορία της εταιρίας- εμφάνιση.

Η μίξη των δυο χαρακτηριστικών μπλε αποχρώσεων (French Racing Blue και Atlantic Blue) χαρακτηρίζει το αμάξωμα, με το βαθύ French Racing να ξανοίγει στο γαλάζιο Atlantic τόσο στο σώμα, όσο και τις ζάντες της L’Ultime. Στις πόρτες αναγράφονται διάφορες τοποθεσίες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Chiron, όπως η Γενεύη, την πίστα του Paul Ricard, την αντίστοιχη στο Ehra-Lessien (εκεί όπου έγραψε το ρεκόρ η SS 300+) και τη φυσική έδρα της Bugatti, το Molsheim. Ο αριθμός 500 φανερώνει το κλείσιμο της παραγωγής για τη Chiron, με τη μία και μοναδική L’Ultime να αποτελεί την 500η και τελευταία που βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου.

To απέραντο γαλάζιο συνεχίζει στην καμπίνα, όπου οι μπλε αποχρώσεις βάφουν μέχρι τα ανθρακονημάτινα φιλέτα σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και πόρτες. Εξυπακούεται ότι τα πάντα καλύπτονται από δερμάτινες επενδύσεις και alcantara, τη στιγμή που τα σήματα και οι αναγραφές «500» και «L’Ultime» απαντώνται σε πολλά σημεία, για να μην έχει κανένας αμφιβολία περί του ποιας Chiron οδηγεί.

Μιλώντας για οδήγηση, η Chiron L’Ultime στην ουσία είναι η Super Sport.  Η ειδικά εξελιγμένη αεροδυναμική, το διαφορετικό setup της ανάρτησης, η κοντύτερη κλιμάκωση στο 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και, φυσικά, ο τετρατούρμπινος 8.0 W16 στην κορυφαία του εκδοχή να φροντίζει για τις διακτινιστικές επιδόσεις. Με απόδοση 1.600 ίππων και 1.500 Nm (+100 άλογα συγκριτικά με την απλή Chiron, ίδια ροπή), το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,3 δλ, τα 200 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,8 δλ. και τα 300 χλμ./ώρα σε 12,1 δλ. (6,1 και 13,1 δλ. η Chiron). Μέχρι τα 400 χλμ./ώρα, δε, η διαφορά ανοίγει στα 2,2 δλ. (31,4 δλ. αντί 32,6).

Η μοναδική Chiron L’Ultime δεν αναφέρεται πόσο κοστίζει, όμως σίγουρα μιλάμε για πολύ παραπάνω από τα 3,2 εκατ. ευρώ της απλής Super Sport.

Get it on Google Play Download on the App Store