Οι τιμές του νέου Hyundai Tucson στην Ελλάδα

Το νέο Hyundai Tucson ήρθε στην Ελλάδα και η κεντρική αντιπροσωπεία μόλις ανέβασε τις τιμές όλων των εκδόσεων, οι οποίες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Το δημοφιλές SUV προσφέρει πλέον 34 (!) διαφορετικές επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εξοπλισμού, εμφάνισης και φυσικά, κινητήρων. Οι τελευταίοι περιλαμβάνουν τα πάντα πλην ηλεκτρικού, ξεκινώντας από mild hybrid ντίζελ και 136 ίππους, συνεχίζοντας σε ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 160 ίππων, για να περάσουμε στα full και plug-in hybrid των 215 και 252 ίππων αντίστοιχα.

Το νέο Tucson εκκινεί από τις 29.990 ευρώ στην έκδοση Premium, με τον 1.6Τ 48V των 160 ίππων κάτω από το καπό και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, να περνούν την κίνηση στον εμπρός άξονα. Το τετρακίνητο συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ξεκινώντας από την έκδοση Distinctive και τις 37.390 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν το 2WD με το 7άρι DCT θα χρειαστούν 32.490 ευρώ (στην έκδοση Premium). Από εκεί και πέρα οι τιμές φτάνουν μέχρι τις 41.290 ευρώ, για το κορυφαίο mild hybrid βενζινοκίνητο 4WD N Line, την ώρα που τον ντίζελ 1.6D 48V ξεκινά από τις 33.990 και φτάνει μέχρι τις 45.390 ευρώ. Το full hybrid των 215 ίππων κυμαίνεται μεταξύ 41.490 και 47.590 ευρώ, ενώ το PHEV -που προσφέρεται για πρώτη φορά και ως δικίνητο- των 252 ίππων μεταξύ 45.090 και 52.090 ευρώ.

Αναλυτικά ο πλήρης τιμοκατάλογος:

Από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού Premium είναι στάνταρ πρακτικά τα πάντα, όπως 18άρες ζάντες αλουμινίου, full LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, διπλή απόληξη εξάτμισης (στα αυτόματα) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις στο Full Hybrid. Στο πιο πλούσιο Distinctive προστίθεται (επιπλέον του Premium): τριζωνικός κλιματισμός, έξυπνο κλειδί, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, ατμοσφαιρικός φωτισμός, σκούρα κρύσταλλα, αισθητήρες παρκαρίσματος και μπροστά, οθόνη αφής 12,3 ιντσών, πλοήγηση, τηλεματικές υπηρεσίες και 19άρες ζάντες (το Full Hybrid).

το ανανεωμένο Tucson παρουσιάζεται πιο κομψό και δυναμικό εξωτερικά, ειδικά μπροστά με το νέο σχέδιο της μάσκας και τα μεγαλύτερα φώτα ημέρας LED. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με νέες ποδιές σε ασημί φινίρισμα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το εντελώς νέο ταμπλό με το ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Νέου σχεδιασμού είναι ακόμα το τιμόνι και η κεντρική κονσόλα με όλα τα επιμέρους χειριστήρια για καλύτερη εργονομία. Επίσης, ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου τοποθετήθηκε στην κολόνα του τιμονιού, όπως στο νέο Kona. Αλλαγές έγιναν και στις επενδύσεις του εσωτερικού, τόσο στις υφασμάτινες όσο και στις δερμάτινες.

Όσον αφορά τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις, οι ενημερώσεις λογισμικού θα γίνονται πλέον Over-the-Air. Πιο σύγχρονο είναι και το Head-Up Display των 12 ιντσών, ενώ μετέπειτα το Tucson θα υποστηρίζει το ψηφιακό κλειδί Hyundai Digital Key 2.0. Επίσης, το Rear Occupant Alert με ραντάρ ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύεται κίνηση ή αναπνοή στο πίσω κάθισμα κατά την έξοδό του από το αυτοκίνητο. Μία ακόμα νέα τεχνολογία για το Tucson είναι το προσαρμοζόμενο αυτόματο σύστημα μπροστινού φωτισμού. Στα πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού προστέθηκε ο Έλεγχος Ευστάθειας πλευρικών ανέμων.

Get it on Google Play Download on the App Store