Volvo: «Καθαρίσαμε με την έλλειψη μικροτσίπ»

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει «γονατίσει» από την έλλειψη μικροτσίπ. Οι παύσεις παραγωγής διαδέχονται η μία την άλλη, ο χρόνος παράδοσης σε κάποια μοντέλα φτάνει μέχρι τα 4 χρόνια, οι Ιάπωνες παραλληλίζουν την κρίση με έλλειψη φαγητού και λύση δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Όχι για όλους τους κατασκευαστές, όμως. Η Volvo δηλώνει πως βγήκε ολοκληρωτικά από τη στενωπό, έτοιμη να επανέλθει στα παραγωγικά στάνταρ του 2019.

Ο CEO της σουηδικής εταιρίας, Jim Rowan, μίλησε στο CNBC και είπε άκρως αισιόδοξες κουβέντες για το σύνολο της αυτοκίνησης: «Επιστρέψαμε σε φουλ προμήθεια ημιαγωγών! Είχαμε προβλέψει πως στο πρώτο τρίμηνο θα υπάρχει έλλειψη σε ένα συγκεκριμένο είδος μικροτσίπ, η οποία επηρέασε την παραγωγή ολόκληρης της γκάμας. Οι υπολογισμοί μας ανέφεραν πως θα την ξεπερνούσαμε κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, και αυτό συνέβη. Το τέλος των lockdown στην Κίνα άφησε πίσω του την έλλειψη ημιαγωγών, τουλάχιστον για εμάς».

Η Volvo Cars επεσήμανε επίσης σημαντική βελτίωση στη σταθερότητα της αλυσίδας προμηθευτών, που παρουσίασε σημαντική βελτίωση τον Ιούνιο. Κατάσταση που καθιστά επίζηλους τους Σουηδούς, καθότι οι περισσότεροι κατασκευαστές ακόμα πλήττονται από άδεια ράφια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η General Motors είχε σχεδόν 100.000 ημιτελή αυτοκίνητα να περιμένουν μικροτσίπ, στις αρχές του μήνα, ενώ ανάλογα προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό και η Ford.

Get it on Google Play Download on the App Store