Το Hyundai Tucson έφτασε τις 2 εκατομμύρια μονάδες

Έπειτα από 20 χρόνια παραγωγής και 4 γενιές, το Hyundai Tucson έφτασε στο ορόσημο των 2 εκατ. μονάδων. Το υπ’ αριθμόν 2.000.000 Tucson κατασκευάστηκε πριν λίγες ημέρες στη μονάδα παραγωγής Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), στο Nošovice της Τσεχίας, αναδεικνύοντας το C-SUV της Hyundai ως το δημοφιλέστερο μοντέλο της φίρμας στην Ευρώπη.

«Τα δυο εκατομμύρια Tucson που κατασκευάστηκαν από την μονάδα παραγωγής της Hyundai Motor Manufacturing Czech, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ορόσημο τόσο σε παγκόσμιο όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το κορυφαίο μοντέλο μας» δήλωσε ο Michael Cole, CEO της Hyundai Motor Europe. «Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα τον Ευρωπαίο καταναλωτή. Καθώς έχει εξελιχθεί για να αποτελέσει ορόσημο τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύει τέλεια την πελατοκεντρική προσέγγιση της Hyundai».

Η ιστορία του Tucson στο εργοστάσιο HMMC ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου του 2015, όταν ξεκίνησε η παραγωγή της 3ης γενιάς . Συνολικά κατασκευάστηκαν 1.180.445 οχήματα σε περίπου πέντε χρόνια. Το Tucson 4ης γενιάς, που παράγεται σήμερα από τη μονάδα παραγωγής HMMC, διαθέτει ανανεωμένη μοντέρνα σχεδίαση, αναβαθμισμένο εσωτερικό, κορυφαίο πακέτο συστημάτων ασφαλείας, συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικών άνεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 κατασκευάστηκαν 244.495 οχήματα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της συνολικής παραγωγής της εργοστασιακής μονάδας της HMMC και έχουν διατεθεί σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στις επιλογές των κινητήρων του συμπεριλαμβάνονται υβριδικές και plug-in yβριδικές επιλογές, οι οποίες βρίσκουν εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση στους Ευρωπαίους πελάτες. Παράλληλα το Tucson γιορτάζει τα 20α του γενέθλια, έχοντας περάσει 4 γενιές (γνωστή ως iX35 η τρίτη) και μια απίστευτη τεχνολογική εξέλιξη. Από την πρώτη γενιά, που ήταν από τα πρώτα μοντέλα της κατηγορίας με ντίζελ κινητήρα, μέχρι τη δεύτερη που υποδέχτηκε τον εξηλεκτρισμό και τη σημερινή τρίτη, που τον ενστερνίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσω της plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Η πρόοδος και οι αλλαγές στη σχεδίαση είναι ίσως μεγαλύτερες από τις τεχνολογικές, με το σημερινό Tucson να προσφέρει ένα από τα πιο δυναμικά και ιδιαίτερα σχήματα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Για τον εορτασμό όλων των ανωτέρω και της 20η επετείου, η Hyundai θα παρουσιάσει την ειδική έκδοση Tucson 20th Anniversary Edition. Ένα Tucson που θα συνοδεύεται από μοναδικά εσωτερικά και εξωτερικά γνωρίσματα, με σκοπό να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στη μονάδα HMMC τον ερχόμενο μήνα, δίχως να αναφέρεται αν θα είναι και περιορισμένης παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store