Τέλος εποχής και μετενσάρκωση για το BMW i3

Με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις παγκοσμίως, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW σταματάει την παραγωγή του το καλοκαίρι.

Η βαυαρική φίρμα κατασκευάζει το i3 από το 2013 και μέσα όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να συγκινήσει αρκετούς από τους φίλους της αυτοκίνησης. Μάλιστα, σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ήταν το δεύτερο καλύτερο ηλεκτρικό με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, πίσω από το Nissan LEAF. H εν λόγω ονομασία θα υιοθετηθεί από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 3, με τη θέση του μικρού EV να παίρνει το πιο συμβατικό και crossover προσανατολισμού iX1.

Όχι μόνο λοιπόν διακόπτεται η παραγωγή του οχήματος στη Λειψία τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αυστραλία, αλλά έχει βρεθεί και ο διάδοχός του. Το i3 έχει πουλήσει πάνω από 220.000 αντίτυπα παγκοσμίως, φτάνοντας το ορόσημο των 200.000 πριν περίπου δυο χρόνια, τον Οκτώβρη του 2020. Οι Βαυαροί το ανανέωσε κατά καιρούς, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της μπαταρίας, όπως επίσης και την αυτονομία του, ενώ το 2018 πρόσθεσε στην γκάμα το πιο σπορ i3S, εφοδιαζόμενο και με μοτέρ από μοτοσικλέτα που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως εναλλάκτης. Βέβαια, ο κατασκευαστής έχει υπογραμμίσει πως δεν πρόκειται να κατασκευάσει άλλη φορά ένα όχημα σαν κι αυτό.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του, το iX1 θα βασίζεται στην επόμενη X1 και τα δυο μαζί στην πλατφόρμα FAAR, όντας αρκετά μικρότερο από εκείνη. Στο ίδιο πάτωμα θα βασιστεί και το επόμενο MINI Countryman, με αμφότερα τα μοντέλα να αναμένονται προς το τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store