Συνεργασία γιγάντων μεταξύ BMW, Ford και Honda

Τρία από τα μεγαλύτερα brand names της αυτοκίνησης καθίζουν στο ίδιο τραπέζι Γερμανία, Αμερική και Ιαπωνία, μέσα από τη μεγάλη -και απρόσμενη- συνεργασία των BMW, Ford και Honda! Οι 3 κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσαν από κοινού το λανσάρισμα μιας νέας εταιρία, με σκοπό τη βελτιστοποίηση στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ChargeScape, όπως ονομάζεται το κοινό εγχείρημα των BMW-Ford-Honda, έχει σχεδιαστεί ώστε να ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, κατασκευαστές και παρόχους ηλεκτρισμού στις Η.Π.Α. Μέσω της νέας αυτής εταιρίας, όσοι έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποκομίζουν οικονομικά οφέλη (χαμηλότερες τιμές χρέωσης, πρωτίστως) όταν φορτίζουν σε χρονικές περιόδους όπου το δίκτυο δεν επιβαρύνεται τόσο, όσο στις ώρες αιχμής (κάτι σαν το νυχτερινό τιμολόγιο, δηλαδή). Παράλληλα θα επιτρέπει στους κατόχους EVs να μοιράζονται με το δίκτυο την αποθηκευμένη ενέργεια των οχημάτων τους, κατά τις ώρες αιχμής (σκεφτείτε ένα αντίστοιχο με τους seeders των torrents).

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση της αμερικανο-ιαπωνο-γερμανικής τριμερούς, το ChargeScape θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – όπως η αιολική και η ηλιακή – για τη φόρτιση των οχημάτων, μέσω συμβεβλημένων charging spots. «Το ChargeScape στοχεύει στην επιτάχυνση της επέκτασης των έξυπνων λύσεων φόρτισης και οχημάτων σε όλα σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας παράλληλα τα οφέλη των πελατών, υποστηρίζοντας τη σταθερότητα του δικτύου και συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Thomas Ruemenapp, αντιπρόεδρος μηχανολογίας στη BMW Βορείου Αμερικής. Ο Jay Joseph, αντιπρόεδρος αειφόρου & επιχειρηματικής ανάπτυξης της Honda America, πρόσθεσε: «Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιταχύνουν προς τον εξηλεκτρισμό, πρέπει να βρούμε λύσεις όπως το ChargeScape που θα επιτρέπουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεργάζονται για το καλό των πελατών, της κοινωνίας και του κλάδου μας. επιτρέποντας μεγαλύτερη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας για και από την κινητικότητα».

Το ChargeScape αναμένεται να λανσαριστεί το 2024, όπως είπαμε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ακολουθηθεί αργότερα παρόμοια πρωτοβουλία και στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store