«Στοπ» η παραγωγή των Subaru λόγω εργατικού δυστυχήματος

Η Subaru ανακοίνωσε πως σταματά την παραγωγή σε 3 εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, έπειτα από ένα τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη μονάδα παραγωγής Yajima και κόστιζε τη ζωή σε έναν 60χρονο εργαζόμενο.

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στις 13 Φλεβάρη, όταν ένα καλούπι 25 τόνων έφυγε από τον γερανό που ο άτυχος εργάτης χειριζόταν, έπεσε πάνω του και τον έκανε «σάντουιτς» με ένα άλλο καλούπι. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος επήλθε από ασφυξία, ενώ η έρευνα των πραγματογνωμόνων φανέρωσε πως ο χειρισμός του γερανού γινόταν μέσω τηλεχειρισμού, μέχρι που για αδιευκρίνιστο λόγο το μοιραίο καλούπι έφυγε από τη θέση του και καταπλάκωσε τον 60χρονο. Η διοίκηση της Subaru σταμάτησε την παραγωγή στη συγκεκριμένη μονάδα επί τόπου, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την παύση παραγωγής και στα άλλα δύο εργοστάσια που διατηρεί στην περιοχή Gunma, τα Oizumi και Main.

Το «στοπ» στις δραστηριότητες των τριών αυτών μονάδων επηρεάζει την πλειονότητα των μοντέλων με σήμα τις Πλειάδες, καθώς στο Yajima συναρμολογούνται τα Impreza, Outback, Crosstrek και Forester, στο Main τα BRZ, Impreza, Crosstrek, WRX και Levorg, ενώ στο Oizumi κατασκευάζονται κινητήρες και συστήματα μετάδοσης. Η παύση της παραγωγής, πάντως, σίγουρα δεν θα βοηθήσει τον στόχο της Subaru να αυξήσει την παραγωγή στην Ιαπωνία. Το 2016, τα ιαπωνικά εργοστάσια της Subaru κατασκεύασαν 727.741 οχήματα, σε ένα ρεκόρ για την εταιρεία που κρατάει μέχρι σήμερα. Η παραγωγικότητα μειώθηκε στις 570.416 μονάδες το 2020 και στις 475.141 το 2021, αλλά ανέκαμψε στις 608.327 μονάδες πέρσι.

Get it on Google Play Download on the App Store