Ολοκαίνουργια πλατφόρμα ηλεκτρικών από την BMW

Η BMW είναι πολύ «ζεστή» με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχοντας τρία από τα πιο «καυτά» μοντέλα της αγοράς στη γκάμα της. Σύντομα, πάντως, τα i4, i7 και iX θα αποκτήσουν παρέα, χάρις στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα Neue Klasse.

Το υπερσύγχρονο πάτωμα βρίσκεται εν εξελίξει και προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα το 2025, αρχικά με ένα σεντάν μοντέλο και στη συνέχεια με ένα compact SUV. Το πρώτο, μάλιστα, εικάζεται πως θα είναι η ηλεκτρική μορφή της επόμενης Σειράς 3, ενώ το SUV δεν αποκλείεται να αφορά τον διάδοχο της iX3. Οι Βαυαροί δεν ανακοινώνουν λεπτομέρειες, ωστόσο ο CEO της φίρμας δηλώνει πως η πλατφόρμα Neue Klasse θα παίξει καίριο ρόλο στις πωλήσεις της BMW: «Από το 2025, θα κάνουμε το επόμενο μεγάλο άλμα στην εξέλιξή μας. Η Neue Klasse καθορίζει τι αντιπροσωπεύει το BMW Group στο μέλλον, καθώς μέχρι το τέλος της δεκαετίας αναμένεται να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων».

Ο Oliver Zipse φρόντισε να μας καθησυχάσει αναφορικά με το ποιόν των νέων μοντέλων, καθώς βενζινοκίνητες, ντίζελ, υβριδικές ή ηλεκτρικές οι BMW δεν παύουν να διαφημίζονται ως τα απόλυτα μηχανήματα οδήγησης: «Τα προϊόντα γεμάτα συναίσθημα και οι τεχνολογικές καινοτομίες ήταν, είναι και θα παραμείνουν η ραχοκοκαλιά της εμπορικής μας επιτυχίας» τόνισε ο Γερμανός, για να συμπληρώσει: «Η ταχεία ανάπτυξη των ηλεκτρικών μας μοντέλων με το λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 έχει εντυπωσιάσει τόσο τους πελάτες μας, όσο και τους ειδικούς του χώρου».

Get it on Google Play Download on the App Store