Μεγάλη επένδυση της Hyundai για το νέο Santa Fe

Η Hyundai εξέπληξε τους πάντες με την παρουσίαση του νέου Santa Fe. Ενός αυτοκινήτου αγνώριστου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, που ενστερνίζεται ρηξικέλευθα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και πρωτόγνωρα για το μοντέλο premium χαρακτηριστικά. Οι Κορεάτες επένδυσαν πολλά στο μεγάλο τους SUV, κάτι που φαίνεται και από τη διάθεση κονδυλίων για το εργοστάσιο κατασκευής του.

Η μονάδα παραγωγής στην Αλαμπάμα (Hyundai Motor Manufacturing Alabama) δέχτηκε μια γενναιόδωρη «ένεση» 290 εκατ. δολαρίων (266,8 εκατ. ευρώ), προς αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων. Από αυτά τα 290 εκατομμύρια, τα 190 εκατ. (174,8 εκατ. ευρώ) αφορούν τις ανάγκες  συναρμολόγησης του ολοκαίνουργιου Santa Fe. Το HMMA κατασκευάζει το SUV από το 2006, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, με την 5η γενιά Santa Fe να σηματοδοτεί την πρώτη ριζική αναβάθμιση μοντέλου από το 2018. Συνθήκη που επέβαλλε τις ανάλογες κινήσεις στο hardware του εργοστασίου, προκειμένου όλα τα στοιχεία να διατηρηθούν στα υψηλότατα στάνταρ ποιότητας που πρεσβεύει η Hyundai.

«Οι σχεδόν 4.000 υπάλληλοι στη μονάδα της Αλαμπάμα κατασκευάζουν μερικά από τα πιο πολυβραβευμένα αυτοκίνητα στην Αμερική. Η παραγωγή του πλήρως επανασχεδιασμένου Santa Fe είναι άλλο ένα συναρπαστικό ορόσημο για τις εγκαταστάσεις της Hyundai στο Μοντγκόμερι», δήλωσε ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα. Kay Ivy. «Ανυπομονώ να δω το συναρπαστικό νέο μοντέλο στους δρόμους της πολιτείας, αλλά ολόκληρης της χώρας». Εκτός από την επένδυση 190 εκατομμυρίων δολαρίων στην παραγωγή του Santa Fe, τα υπόλοιπα 100 εκατ. θα πάνε στην παραγωγή των Tucson και Santa Cruz, ενώ στο προσεχές μέλλον το HMMA θα αναλάβει την κατασκευή όλων των εκδόσεων (θερμικών και ηλεκτρικών) του Genesis GV70.

Get it on Google Play Download on the App Store