Η Suzuki ξεπέρασε τα 80 εκατ. αυτοκίνητα

Η Suzuki έφτασε σε ένα μνημειώδες ορόσημο με το τέλος του καλοκαιριού, καθώς στα τέλη Αυγούστου κατάφερε να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ 80 εκατομμυρίων πωλήσεων στο τμήμα των αυτοκινήτων της! Ένα ρεκόρ που συνεχίζει ακάθεκτο, καθώς εφόσον βρισκόμαστε στο μήνα Οκτώβριο είναι ήδη παρελθόν και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει!

Το ταξίδι της Suzuki στις 80 εκατ. μονάδες ξεκίνησε το μακρινό 1955, με την κυκλοφορία του πρώτου μίνι μαζικής παραγωγής από την Ιαπωνία, του Suzulight. Το 1959 πέρασε τα σύνορα της εγχώριας αγοράς, ενώ το 1965  ήρθε το λανσάρισμα του Fronte 800, να σημάνει την είσοδο της φίρμας από τη Σιζουόκα στα μικρά οικογενειακά και να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην παγκόσμια αγορά. Το 1975 η διεθνοποίηση της Suzuki πέρασε στο επόμενο επίπεδο, με το άνοιγμα του πρώτου της εργοστασίου εκτός Ιαπωνίας, στο Πακιστάν, ενώ το 1983 ήρθε η συνεργασία-σταθμός με τη Maruti και τα εγκαίνια της μονάδας παραγωγής στην Ινδία. Κοντά μια δεκαετία αργότερα, το 1992, το βιομηχανικό σερί επεκτάθηκε στην Ευρώπη μέσω της Ουγγαρίας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της Suzuki διαχρονικά και εξέχον μέλος της μικρής κατηγορίας, δεν είναι άλλος από το Alto. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών για την ιαπωνική φίρμα, καθότι από το 1979 -που έκανε πρεμιέρα- μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύει το αξιομνημόνευτο 20% αυτών των 80 εκατ. μονάδων! «Είμαστε ευγνώμονες που μας εμπιστεύονται τόσοι πολλοί πελάτες. Το Alto είναι το μοντέλο με τις κορυφαίες πωλήσεις και έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα μίνι οχήματα της Suzuki, καθώς και σε ολόκληρη την ιστορία της εταιρείας. Θα καταβάλουμε περαιτέρω προσπάθειες για να προσφέρουμε αξίες που θα εκφράζουν τον κατασκευαστικό μας πυρήνα, που συγκεντρώνεται στο μότο «Sho, Sho, Kei, Tan, Bi (μικρότερο, λιγότερο, ελαφρύτερο, κοντύτερο, ομορφότερο), στηρίζοντας για άλλη μια φορά την αρχή της «αξίας που εστιάζει στον πελάτη» – μια νοοτροπία που έχει περάσει από τον ιδρυτή μας», σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρίας, Osamu Suzuki.

Συνολικά, η Suzuki διατηρεί 15 μονάδες παραγωγής σε 10 χώρες, διαθέτοντας τα προϊόντα της (που περιλαμβάνουν επίσης μοτοσικλέτες και κινητήρες θαλάσσης) σε 184 χώρες. Από τα 80+ εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχει πουλήσει, το 36% αφορά την αγορά της Ιαπωνίας, το 32,6% την Ινδία, το 13,5% την Ασία, το 10% την Ευρώπη και το εναπομείναν 7,8% τον υπόλοιπο κόσμο.

Get it on Google Play Download on the App Store