Η Jaguar θα πουλάει μόνο μεταχειρισμένα!

Από τις βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουμε δει πάρα πολλά. Κυρίως τον τρόπο που έχουν να αποφεύγουν λουκέτα την τελευταία στιγμή, ή να «καίνε» κονδύλια εκατομμυρίων και να βρίσκονται μονίμως σε δυσχερή θέση, παρά τις επενδύσεις πάνω τους. Η Jaguar μάλλον έχει βάλει σκοπό να αποτελέσει μια κατηγορία μόνη της, στοχεύοντας στην πώληση μόνο μεταχειρισμένων!

Πριν λίγους μήνες η Jaguar ανακοίνωσε την κατάργηση σχεδόν ολόκληρης της γκάμας της, αφήνοντας μόνο την F-Pace ενεργό μέλος των τιμοκαταλόγων. Όπως φαίνεται, όμως, ούτε καν αυτή δεν θα τη γλιτώσει. Ο COO της εταιρίας, Rawdon Glover, μίλησε στο βρετανικό Autocar για το μέλλον των «ιαγουάρων», το οποίο -κόντρα στις τάσεις της αγοράς και την προσέγγιση των περισσοτέρων κατασκευαστών- είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το πρώτο δείγμα της νέας εποχής για τη Jaguar, θα φανερωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο με ένα νέο πρωτότυπο. Το πρώτο δείγμα παραγωγής της νέας εποχής, θα λανσαριστεί το 2026. Και μέχρι τότε; Εδώ είναι που οι Άγγλοι θα κάνουν το αδιανόητο.

Για έναν ολόκληρο χρόνο, θα πουλάνε μόνο μεταχειρισμένα! Ακούγεται απίστευτο, όμως αυτή είναι η τακτική της Jaguar. Στο τέλος της χρονιάς θα αποσυρθεί και η F-Pace, πατώντας ουσιαστικά παύση στην εμπορική λειτουργία της φίρμας μέχρι το 2026, όταν θα παρουσιαστεί το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό της. Ο Glover τονίζει πως αυτό θα είναι μόνο η αρχή, καθώς το 2028 θα ακολουθήσει ένα ακόμα EV, στην κατηγορία των SUV. Όλα αυτά, φυσικά, αν τα πάντα κυλήσουν βάσει προγράμματος. Διαφορετικά, η Jaguar κινδυνεύει να μπει μόνη της «στον πάγο» επ’ αόριστον. Όσο για τους λόγους πίσω από αυτή την πρωτοφανή απόφαση; Ο επικεφαλής οικονομικού σχεδιασμού ισχυρίζεται πως ούτως ή άλλως, ο ισολογισμός είναι μονίμως αρνητικός. Οπότε επέλεξε να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη, θυσιάζοντας και τα έσοδα, για μια χρονιά, με την ελπίδα της αναγέννησης. Μένει να δούμε αν θα βγει η συγκεκριμένη κίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store