«Φρένο» στην παραγωγή της Maserati

H Stellantis βάζει προσωρινά «στον πάγο» την παραγωγή της Maserati, σταματώντας τη λειτουργία του εργοστασίου Mirafiori για δυο εβδομάδες και επηρεάζοντας πάνω από 2.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου στο Automotive News, και οι δυο γραμμές παραγωγής της ιστορικής μονάδας μπαίνουν σε παύση. Στο Mirafiori κατασκευάζονται σχεδόν όλες οι Maserati, καθώς 4 από τα 6 μοντέλα της συναρμολογούνται εκεί. Οι Ghibli, Quattroporte, GranTurismo και Levante θα βγουν σε αργία, από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, αφήνοντας μόνο τις Grecale (που κατασκευάζεται στο Cassino) και MC20 (στη Modena) να διατίθεται κανονικά. Τα αίτια της παραγωγικής αυτής παύσης των 14 ημερών δεν διευκρινίζονται, αλλά από τη στιγμή που δεν αναφέρεται κάποιο τεχνικό ή προμηθευτικό πρόβλημα, οι ενδείξεις συντείνουν στη χαμηλή ζήτηση.

Το «στοπ» στην παραγωγή επηρεάζει και το Fiat 500e, που επίσης κατασκευάζεται στο Mirafiori. Ούτως ή άλλως η μονάδα θα βιώσει σημαντικές αλλαγές στα τέλη του έτους, καθώς ο κύκλος των σημερινών Ghibli και Quattroporte ολοκληρώνεται. Από τις δύο, μόνο η Quattroporte έχει πάρει το «OK» για επόμενη -και πιθανότατα αμιγώς ηλεκτρική- γενιά.

Η διαταραχή στην παραγωγή του εργοστασίου αναμενόμενα επηρεάζει και το εργατικό δυναμικό, που αποτελείται από 2.400 άτομα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παύσης ουδείς πρόκειται να λάβει ημερομίσθιο, κοστίζοντας πρακτικά το μισό μηνιάτικο από το πορτοφόλι των εργαζομένων εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store