Έκλεισε ο κύκλος του Nissan GT-R και στην Ιαπωνία

Η Nissan συνεχίζει να κλείνει τα βιβλία του GT-R, καθώς μετά την Ευρώπη και την Αυστραλία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το κορυφαίο της μοντέλο και στην Ιαπωνία.

Η φίρμα από τη Γιοκοχάμα ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, μέσω ανακοίνωσης στο site της. Εκεί, αναφέρει πως η παραγωγή του R35 έκλεισε για το τρέχον έτος καθώς συμπληρώθηκε ο προγραμματισμένος αριθμός πωλήσεων. Η Nissan παραμένει κρυψίνους αναφορικά με το μέλλον του σημερινού «Godzilla», μην ανακοινώνοντας το παραμικρό σχετικά με το αν θα επανεκκινήσουν οι γραμμές της μονάδας παραγωγής για το 2023. Αυτή τη στιγμή, από τις μεγάλες αγορές, το GT-R συνεχίζει να διατίθεται σε αυτές των Η.Π.Α. και Αραβίας. Σε καμία από τις δυο, όμως, δεν πρόκειται για MY2022: οι Αμερικανοί έχουν τα T-Spec και Nismo περσινών προδιαγραφών, ενώ οι Σαουδάραβες τα Black Edition, 50th Anniversary, Track Edition και Nismo προδιαγραφών 2020.

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να εμφανιστεί η νέα γενιά GT-R. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαθέτει υβριδικό σύστημα τύπου KERS (Kinetic Energy Recovery System). Παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτά των McLaren P1 και LaFerrari, ενώ και το αγωνιστικό GT-R LM Nismo χρησιμοποιούσε ένα τέτοιο σύνολο (3λιτρος twinturbo V6 σε συνεργασία με την Cosworth, απόδοσης 500 ίππων, σε συνδυασμό με ηλεκτρική υποβοήθηση 250 ίππων και σύνολο 750 ίππων).

Get it on Google Play Download on the App Store