Χιλιάδες εργαζόμενοι της VW «στον αέρα»

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για τη VW, η οποία βρίσκεται προ το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία για πρώτη φορά στα χρονικά της. Κίνηση που αναμενόμενα θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζομένους, οι οποίοι βλέπουν το εργασιακό μέλλον τους να κρέμεται από μια κλωστή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας μπορεί να περιληφθούν στις περικοπές του γερμανικού κολοσσού, οι οποίες μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επεκταθούν πέρα από τη Γερμανία. Οι εγκαταστάσεις της VW σε όλη την Ευρώπη τίθενται εν αμφιβόλω, αν και η πρώτη που θα δει κόσμο να απολύεται είναι η έδρα της φίρμας από το Βόλφσμπουργκ. Εκπρόσωποι της εταιρίας αμφισβητούν τις αναφορές περί 30.000 απολύσεων, ωστόσο στο Yahoo Finance ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει επειγόντως να περιοριστούν τα κόστη στα γερμανικά εργοστάσια.

Σύμφωνα με ένα άλλο δημοσίευμα, του Manager Magazin,  τα τμήματα Έρευνας & Εξέλιξης θα είναι αυτά που θα δεχτούν το μεγαλύτερο πλήγμα. Όπως εκτιμούν οι Γερμανοί αναλυτές, περίπου 4.000-6.000 εργαζόμενοι του R&D θα βρεθούν στο ταμείο ανεργίας, από τους 13.000 που απασχολούνται συνολικά στο συγκεκριμένο τομέα. Μιλάμε δηλαδή για σχεδόν το 50% του εργατικού δυναμικού, κάτι που αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος στη VW. Το είπε και ο CEO της πρόσφατα, εξάλλου: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις κλασικές περικοπές κόστους», δήλωσε ο Thomas Schafer σε γερμανικά Μέσα στις αρχές του μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store