Αλλαγές στην ηγεσία της Toyota και νέος πρόεδρος

Η Toyota ανακοίνωσε τον μετασχηματισμό της διοικητικής κεφαλής, με τον Akio Toyoda να παραμένει σε ηγετικό πόστο αλλά από διαφορετική θέση. Ο ιαπωνικός κολοσσός αποκτά νέο πρόεδρο έπειτα από 14 χρόνια, ενώ αλλαγές έχουμε και στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και εξέχον μέλος του διοικητικού συμβουλίου αφήνει τη θέση του στον Koji Sato, που διατελούσε ως πρόεδρος των Lexus και Gazoo Racing. Ο Toyoda αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της Toyota, αντικαθιστώντας τον Takeshi Uchiyamada που παραιτήθηκε από την κορυφή και μετατρέπεται σε απλό μέλος του Δ.Σ. Τόσο ο 67χρονος δισέγγονος του ιδρυτή της εταιρίας, Sakichi Toyoda, όσο και ο Sato πιστώνονται τη θεαματική βελτίωση του ιαπωνικού brand, που περιλαμβάνει -πέρα από την Toyota- τη Lexus και το αγωνιστικό τμήμα (από αριστερά προς τα δεξιά: Toyoda, Sato, Uchiyamada).

Ο νέος CEO διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στον εκσυγχρονισμό και εξηλεκτρισμό της γκάμας στη Lexus, που αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις των premium κατηγοριών, ενώ δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως ήταν ο άνθρωπος -μαζί με τον Toyoda, βέβαια- πίσω από την επιστροφή των Ιαπώνων στο WRC, το 2017, έπειτα από 18 χρόνια αποχής. Έκτοτε, η Toyota έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα (2 Κατασκευαστών, 3 Οδηγών, νταμπλ πέρσι), συνεχίζοντας ταυτόχρονα την κυριαρχία της στους αγώνες αντοχής.

Η νέα σύνθεση στην ηγεσία της Νο1 αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store