Από πίστα σε WRC η Urus Performante (+video)

Πριν δυο μήνες παρουσιάστηκε η κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική Urus, με τη «διαβολική» μορφή της Performante. Την προηγούμενη εβδομάδα η Lamborghini σύστησε το καταιγιστικό SUV της στους δημοσιογράφους, στην πίστα της Valelunga, ενώ χθες έδωσε στη δημοσιότητα το ανάλογο video.

Ένα video που αναδεικνύει την ευχέρεια της Performante στο να πηγαίνει «τέζα», σε κάθε έδαφος. Από την πίστα, όπου κυνηγάει το τελευταίο δέκατο στο χρονόμετρο και απαιτεί οδήγηση με γραμμές, μέχρι το χώμα και τα πλασαρίσματα α λα WRC, η Urus Performante αισθάνεται «σαν στο σπίτι της». Οι μηχανικοί της Sant’Agata εξέλιξαν ακριβώς για αυτούς τους σκοπούς τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπερ-SUV, προσθέτοντας στις λειτουργίες Strada (για αυτοκινητόδρομο), Sport (για πιο απαιτητική οδήγηση) και Corsa (για πίστα), τη Rally (για χώμα). Αναλόγως προγράμματος, παραμετροποιούνται η κατανομή της ροπής από το σύστημα τετρακίνησης, τα χαρακτηριστικά απόδοσης κινητήρα-κιβωτίου και η απόσβεση των αμορτισέρ.

Όσον αφορά τον 4.0 V8 twinturbo, η απόδοσή του αυξάνεται κατά 16 ίππους σε σχέση με την απλή Urusu, στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., (ίδια η ροπή των 850 Nm στις 2.300-4.500 σ.α.λ.). Μαζί με τη μείωση του βάρους κατά 47 κιλά, επιτυγχάνεται η καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο στην κατηγορία του, που διαμορφώνεται στο 3,2. Η Urus Performante των 2.150 κιλών και 5.137 χλστ. μήκους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. στο 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και φρενάρει στο 100-0 χλμ./ώρα σε 32,9 μέτρα. Για την πέδηση φροντίζουν οι 10πίστονες δαγκάνες εμπρός με κεραμικούς δίσκους εμπρός 440×40 χλστ. και 370×30 χλστ. πίσω. Πάμε να τα δούμε όλα εν δράσει, εντός και εκτός ασφάλτου.

Get it on Google Play Download on the App Store