Daewoo Matiz 0.8 μεταχειρισμένο

Το Matiz του 2002 ξεχωρίζει από τα στρογγυλά εμπρός φωτιστικά σώματα και το έντονα καμπύλο αμάξωμά του με την χαριτωμένη αισθητική. Αντίστοιχα οι πολλές καμπύλες και η νεανική σχεδίαση κυριαρχούν και στο εσωτερικό με την καλή εργονομία και την αντίστοιχου επιπέδου ποιότητα. Στην καμπίνα του πρώτης γενιάς Matiz οι εμπρός φιλοξενούμενοι κάθονται και νιώθουν άνετα χάρη και στο μεγάλο βάθος του ταμπλό που εντείνει την ευρυχωρία, ενώ πίσω οι ανέσεις είναι οριακές. Μειονέκτημα αποτελεί ο πολύ μικρός χώρος αποσκευών των μόλις 104 λίτρων.   

Στο δρόμο το 800άρι Matiz είναι άνετο και φιλικό στις αστικές μετακινήσεις, καθώς είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση και οι μικρές του διαστάσεις βοηθούν την ευελιξία και το παρκάρισμα. Ωστόσο, δεν προορίζεται για πιο μακρινές διαδρομές αφού παρατηρούνται αναπηδήσεις από τον πίσω άξονα και ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους. Παράλληλα ο μικρός 3κύλινδρος κινητήρας των μόλις 796 κ.εκ. έχει την απαραίτητη σπιρτάδα στην πόλη, αλλά δεν λείπει η τραχύτητα στην λειτουργία του και αργεί να επιταχύνει όταν ζητηθούν πιο γρήγοροι ρυθμοί.

Μέση τιμή (μοντέλο 2002): 1.900 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 120 ευρώ, Τεκμήριο: 2.000 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 796 κ.εκ., Ισχύς: 53/6.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 71/3.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 17,4 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 6,1 λτ./100 χλμ.

Διαβάστε ακόμα: Σημεία ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Get it on Google Play Download on the App Store