Best value for money SUV πενταετίας

SUV υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα στην αγορά των καινούριων, αλλά και στα μεταχειρισμένα. Στη δεύτερη περίπτωση οι τιμές είναι σίγουρα χαμηλότερες, όμως χρειάζεται ακόμα περισσότερο ψάξιμο, γιατί το αυτοκίνητο θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά εξωτερικά, στο εσωτερικό, στα μηχανικά του μέρη και στα έγγραφά του.

Θεωρητικά όσο πιο λίγα χρόνια μετράει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες για εμφάνιση βλαβών, όπως λιγότερα είναι και τα έξοδα που αφορούν τη συντήρησή του. Αρκεί βέβαια να μην έχει εμπλακεί σε δυνατό τρακάρισμα και ο κάτοχός του να έκανε όλα τα προγραμματισμένα service και να το οδηγούσε στρωτά. Μεταχειρισμένα 5ετίας για παράδειγμα, μπορεί ακόμα να μην έχουν αλλάξει γενιά, αλλά να προσφέρονται σε προσιτές τιμές.

Συμφέρει το Dacia Duster και μεταχειρισμένο

Μια τέτοια περίπτωση σύγχρονου μεταχειρισμένου που προσφέρει άριστο value for money, είναι το Dacia Duster. Μοντέλα του 2018 – 2019 με τον πολύ αξιόλογο και αξιόπιστο πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λτ. προσφέρονται σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 16.000 με 18.000 ευρώ. Σε αγγελίες θα βρείτε αρκετά, τόσο με κίνηση στους δύο τροχούς, όσο και τετρακίνητα. Να σημειωθεί ότι τώρα το αναβαθμισμένο Duster 1.5 Blue dCi 115 hp 4×4 κοστίζει από 27.510 ευρώ στη βασική έκδοση, ενώ το 2WD εκκινεί από 25.750 ευρώ από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού.

Ιδανικός ο 1.500άρης diesel

Το γνωστό, αποδοτικό και «γερό» 4κύλινδρο και 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο 1.5 dCi και κατόπιν 1.5 Blue dCi, ταιριάζει ιδανικά και στο Dacia Duster, γιατί έχει δύναμη και χαμηλές απαιτήσεις σε πετρέλαιο. Αρχικά λανσαρίστηκε με τον κινητήρα 1.5 dCi, ισχύος 110 ίππων και 260 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. το 2WD). Προς τα μέσα του 2019 διατέθηκε με τον Euro 6d-TEMP 1.5 Blue dCi, απόδοσης 115 ίππων και 260 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ.). Σε κάθε περίπτωση το μοτέρ αυτό διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία χωρίς ενοχλητικούς θορύβους και κραδασμούς, την ελαστικότητα και το τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και την κατανάλωση των 5,5-6,0 λτ./100 χλμ.

Παράλληλα το Duster είναι πολύ άνετο στην άσφαλτο και εκτός δρόμου. Το Duster 4×4 είναι σε θέση να υπερπηδήσει διάφορα εμπόδια χάρη και στην αποτελεσματική 4κίνηση. Περιλαμβάνει τις επιλογές 2WD, Auto και Lock μέσω του περιστροφικού διακόπτη στην κονσόλα. Μία ακόμα διαφορά εντοπίζεται στην πίσω ανάρτηση, όπου το 2WD διαθέτει ημιάκαμπτο άξονα και το 4WD έχει πολλαπλούς συνδέσμους.

Ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες

Το πρώτο στοιχείο που κερδίζει τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του Dacia Duster, είναι οι χώροι του. Στο πίσω κάθισμα θα κάτσουν χωρίς καμία παραχώρηση δύο άτομα, ενώ ένας ακόμα δεν θα στριμωχτεί. Για τις αποσκευές υπάρχουν 445 λίτρα το 2WD και 411 λίτρα στο 4WD. Όσον αφορά την κατασκευή του, τα σκληρά πλαστικά σίγουρα δεν ενθουσιάζουν με την απτή τους ποιότητα, ωστόσο είναι καλομονταρισμένα. Ο οδηγός κάθεται σωστά και αναπαυτικά στο μαλακό κάθισμα, δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία και έχει στη διάθεσή του διάφορες θήκες για μικροαντικείμενα.

Get it on Google Play Download on the App Store